Sylteagurk
September er sesong for ferske grønnsaker. Det er veldig enkelt å sylte agurk og resultatet er knallgodt!

Syltede grønnsaker
Om våren, sommeren og høsten er det sesong for norske grønnsaker. Her er et tips til hva du kan gjøre for å kunne nyte de smakfulle grønnsakene også utenom sesong.



En råvare, 3 muligheter - brokkoli
I Norge er brokkolisesongen fra juni til oktober. Brokkoli er en krysning av blomkål og asparges, derfor smaker stilken til brokkoli litt som asparges. Stilken kan godt spises, og er den søteste delen på hele brokkolien, bare husk å skrell stilken!
Granskuddsmør
Sesongen for granskudd varierer etter hvor i landet du er, men de er stort sett i sesong i mai og juni.
De kan plukkes så lenge skuddene er myke og lysegrønne, men smaker best om de plukkes så tidlig så mulig. Du finner de overalt i skogen og det beste er at de er helt gratis!





Arabiata tomatsaus
En tomatsaus som passer perfekt til kjøttboller, kylling og pastaretter for de voksne.


Vinaigrette
En god vinaigrette forsterker smaken og gir gønnsakene, salaten eller potetsalaten en ekstra finesse.




Brun saus
Brun saus som passer godt til karbonader, stek av svin eller okse. En gammel, norsk tradisjonsrett er å servere brun saus til fiskekaker, så her er det mange muligheter.



Majonesekspress
Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft".

