Sylteagurk

September er sesong for ferske grønnsaker. Det er veldig enkelt å sylte agurk og resultatet er knallgodt!

Les mer

Syltede grønnsaker

Om våren, sommeren og høsten er det sesong for norske grønnsaker. Her er et tips til hva du kan gjøre for å kunne nyte de smakfulle grønnsakene også utenom sesong.

Les mer

Tørking av sopp

Ved å tørke sopp kan du nyte den norsk sopp året rundt.

Les mer

Syltet sopp

Har du plukket mer sopp en du klarer å spise, er sylting et godt alternativ.

Les mer

En råvare, 3 muligheter - brokkoli

I Norge er brokkolisesongen fra juni til oktober. Brokkoli er en krysning av blomkål og asparges, derfor smaker stilken til brokkoli litt som asparges. Stilken kan godt spises, og er den søteste delen på hele brokkolien, bare husk å skrell stilken!

Les mer

Granskuddsmør

Sesongen for granskudd varierer etter hvor i landet du er, men de er stort sett i sesong i mai og juni.

De kan plukkes så lenge skuddene er myke og lysegrønne, men smaker best om de plukkes så tidlig så mulig. Du finner de overalt i skogen og det beste er at de er helt gratis!

Les mer

Tzatziki

Tzatziki er mye brukt i Hellas og Tyrkia.

Les mer

Coleslaw

Perfekt tilbehør til grillmåltidet eller i en sandwich.

Les mer

BBQ-saus

En klassisk saus på grillen.

Les mer

Grillet hjertesalat

Supert tilbehør til en grillmiddag!

Les mer

Arabiata tomatsaus

En tomatsaus som passer perfekt til kjøttboller, kylling og pastaretter for de voksne.

Les mer

Ramsløksmør

Enkelt å lage og passer godt på grillet kjøtt, skalldyr eller i pastaen

Les mer

Vinaigrette

En god vinaigrette forsterker smaken og gir gønnsakene, salaten eller potetsalaten en ekstra finesse.

Les mer

Naanbrød med raita

Naan er godt tilbehør til indisk mat.

Les mer

Ponzu saus

Ponzu er en sitrusbasert japansk saus.

Les mer

Brunet smørvinaigrette

En anvendelig og smaksrik saus som passer til både fisk og kylling.

Les mer

Brun saus

Brun saus som passer godt til karbonader, stek av svin eller okse. En gammel, norsk tradisjonsrett er å servere brun saus til fiskekaker, så her er det mange muligheter.

Les mer

Bakt hvitløksmajones

Hva er bedre enn majones? Bakt hvitløksmajones vel!

Les mer

Kremet peppersaus

Peppersaus passer perfekt til biff, entrecôte, and og fugl.

Les mer

Majonesekspress

Majones trenger ikke være så vanskelig å lage selv hjemme. Prøv med vår enkle oppskrift hentet fra kokeboken vår "Saus og kraft".

Les mer

Asparges med hollandaise

Asparges og hollandaise er perfekt sammen.

Les mer