Tine sin favoritt vaffeloppskrift

Vafler, en suksess både hos store og små!

Ingredienser
100 gmeierismør
5 dlhvetemel
5 sssukker
1 ts hjemmelaget vaniljesukker
1 tsbakepulver
1/2 tssalt
5 dlmelk
5egg
3 dl rømme
litt malt kardemomme
Fremgangsmåte

Oppskriften er til ca. 12 stk vaffler.

Bytt eventuelt ut noe av hvetemelet med en grovere meltype etter eget ønske. Havremel er et godt alternativ.

Bland alle de tørre varene bortsett fra bakepulveret (bakepulveret blandes inn i rømmen)

Spe i litt og litt melk

Tilsett et egg av gangen

Bland inn rømmen med bakepulveret

La deigen svelle i minimum 30 minutter på et kjølig sted

Serveres sammen med syltetøy, smør, rømme og/eller brunost og gjerne med friske bær.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer