INTERVJU MED STUDENT KAROLINE ASPLI

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

«Undervisningen bidro til at jeg fikk tilbake motivasjonen da jeg opplevde at det finnes gode opplæringstilbud innen vin.»

Om Karoline

Jeg startet å jobbe hos Vinmonopolet da jeg var 20 år. I år er det 10 år siden. Planen var egentlig at jeg bare skulle være ekstrahjelp under studietiden. Etter å ha startet på master i samfunnsøkonomi, innså jeg etterhvert at det ikke var noe som ville gjøre meg lykkelig. Det var mer gøy å prate med kunder om hvilken vin de ønsket, enn å regne på oppgaver. Jeg er veldig fornøyd med valget om å droppe ut av studiet og heller bli på Vinmonopolet. Jeg er lykkelig. Jeg gleder meg til å gå på jobb, og trives veldig godt med både kundegruppen vår og kollegaene mine. Det å kunne bruke dagen på å snakke med folk om gode mat og drikkeopplevelser er utrolig hyggelig!

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?

Målet mitt er å ta WSET Diploma, derfor måtte jeg ta level 3 for å komme inn på Diploma – sånn sett var level 3 et steg på veien til målet.

 

Hva ga kurset deg?

Før jeg begynte på WSET på KA var jeg litt frustrert over det jeg anser som useriøse aktører på markedet, det bidro til at jeg mistet litt motivasjonen og opplevde vin som noe det er vanskelig å lære om. WSET på sin side er heldigvis veldig ryddig og strukturert, det er en god måte å lære om vin på!

Endringer på feltet skjer raskt, derfor er man avhengig av å ha en god foreleser for å i det hele tatt få korrekt informasjon. Heidi er helt fantastisk. Hun er en av verdens fremste på vin, og samtidig veldig ydmyk. Jeg opplever det som ganske unikt å ha en person som er så faglig sterk, samtidig som hun er så flink sosialt og pedagogisk. Undervisningen bidro til at jeg fikk tilbake motivasjonen da jeg opplevde at det finnes gode opplæringstilbud innen vin.

Kurset har også bidratt til at jeg har fått en bedre struktur når jeg blindsmaker. Her har jeg fortsatt mye å gå på, så jeg gleder meg til Diploma, da får jeg muligheten til å øve mer under veiledning av en dyktig lærer.

 

Hvordan bruker du kurset etter endt studie? Har du hatt nytte av det?

Måten vi fikk forklart ting på i level 3 bruker jeg en del i møte med kunder. Vi brukte mye tid på å lære hvorfor en vin smaker på en bestemt måte. Jeg opplever at mange er veldig interessert i dette, derfor snakker jeg gjerne med kunder om dette når jeg har tid.

Jeg har fortsatt kontakt med flere fra kurset og jeg har også møtt noen tilfeldig på vin-arrangementer i ettertid. Det er veldig hyggelig å bli kjent med andre som også er veldig interessert i vin. Vi tipser hverandre om arrangementer som virker spennende, og de jeg har snakket med har også vært veldig fornøyde med undervisningen på KA.

Jeg jobber på Vinmonopolet, og som mange andre har jeg en kontrakt som er mindre enn jeg skulle ønske. Det å ha fullført WSET level 3 er helt klart noe jeg bruker som argument for å få en større stillingsprosent. Derfor håper jeg stillingsprosenten min vil fortsette å øke når jeg har fått fullført Diploma også.

 

Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET!

Spennende, inspirerende og gøy!

Intervju