CAPSTONE California, et omfattende studie av vin fra California

California Wine Institute har utviklet et utdanningsprogram over fire nivåer, fra begynner til ekspert. Alle nivåene bygger på forrige nivå og er bygget opp etter samme modell.

Kursoppbygging

Alle nivåene er bygget opp etter samme modell hvor de dekker ulike temaer, mer og mer dyptgående for hvert nivå.

  • Historie og anekdoter
  • Geografi og klima
  • Jordsmonn
  • Druer
  • Vitikultur og vinifikasjon
  • Lagring
  • Vinlov
  • Klassifikasjon
  • Produsenter
  • Årganger
  • Vinbransjen og statistikk
  • Eksamen

Capstone

Med fire nivåer av sertifisering og vinsmakingskurs holdt av godkjente forelesere over hele verden er sannsynligvis CAPSTONE det mest omfattende landsspesifikke utdanningsprogrammet i hele vinverden.

Teoretisk undervisning foregår online og undervisningsmaterialet er utviklet av noen av verdens fremste vineksperter. Foreløpig er level 1, 2 og 3 lansert og snart kommer level 4. Det digitale materialet finnes her.

Kulinarisk Akademi er Norges utvalgte utdanningsorganisasjon for undervisning av disse kursene og Heidi Iren Hansen Master of Wine er sertifisert ambassadør av California Wine Institute. Vi tilbyr vinsmaking av relevante viner for de ulike nivåene og tilbyr i første omgang smaking for level 1, level 2 og level 3. Smakingene er stedbasert og gjennomføres i Kulinarisk Akademis lokaler.

Det vil etter hvert gjennomføres smakinger i andre større norske byer.

Level 1 - innledende nivå

Varighet: Level 1 dekker seks timer teoretisk pensum og smaking av åtte viner.


Teori:

Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:

  • Viktige historiske hendelser inkludert misjonstiden, tiden etter guldrushet, forbudstiden og viktig moderne historie.
  • Californias geografi og hvordan Stillehavet og de relevante fjellkjedene påvirker vitikulturen og vinstilene.
  • Viktige vitikulturelle praksiser, hovedfaktorer som skiller druedyrking fra annet landbruk og hvordan man kan gjennkjenne og beskrive de viktigste druesortene dyrket i California.
  • En introduksjon til vinloven Americal Viticultural Area (AVA) inkludert de verdenskjente AVAs Napa Valley, Sonoma County og Santa Barbara County.
  • En introduksjon til noen av Californias ikoniske vinerier som Ridge Vineyards, Frog´s Leap Winery og Robert Mondavi Winery.
  • Viktigste statistikker om California som vinproduserende stat, inkludert produksjon, konsum og eksport.


Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 1 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 1.


Smaking:

Vi smaker åtte spennende viner i løpet av to timer.

Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.

Pris per person: 750 kr

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461


Dato: Tirsdag 12.september 2023

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461

Tid: kl 17:00 - 19:00

Påmelding her


Level 2 - mellomnivå

Varighet: Level 2 bygger på level 1 og dekker 20 timer teoretisk pensum og smaking av 16 viner.


Teori:

Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:

  • Tidslinjen til Californisk vin, viktige hendelser og hovedpersoner som har vært med på å forme statens vinindustri.
  • Viktige geografiske faktorer som påvirker Californias viktigste underregioner som elver, tørlagte elveleier og viktige fjellkjeder som Costal Range, Mayacamas Mountains, Vaca-fjellene og Santa Cruz Mountains.
  • Et dypdykk i syv av Californias viktigste druesorter ved å utforske regionene hvor de dyrkes og deres distinkte smaksprofil.
  • Drueplantens livs- og vekstsyklus inkludert oppbindingssystemer, knopping, blomstring, grønn innhøstning, véraison, innhøstningstidspunkt, beskjæring og mye mer.
  • Viktige faktorer for vinifikasjon og modning inkludert hvordan bruk av ulike eikesorter (Fransk, Amerikansk og annen Europeisk eik) påvirker vinstilen.
  • Gjennomgang av historiske AVAs som Lodi og Sacramento Delta, Mendocino County, Paso Robles, San Luis Obispo County, Monterey County og Santa Cruz Mountains.


Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 2 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 2.


Smaking:

Vi smaker 16 spennende viner i løpet av tre timer.

Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.

Pris per person: 1250 kr

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461


Dato: Torsdag 28.september 2023

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461

Tid: kl 17:00 - 20:00

Påmelding her


​Level 3 – «Advanced»

Varighet: Level 3 bygger på level 1 og 2 og dekker 50 timer teoretisk pensum og smaking av 24 viner.

Smakingen går enda mer i dybden enn ved de forrige nivåene. Teoretisk dekkes en del av de samme temaene med mer detaljer og dybdekunnskap pluss at det kommer til enkelte nye temaer.


Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:

  • Tidslinjen til Californisk vin, viktige hendelser og hovedpersoner som har vært med på å forme statens vinindustri.
  • Vitikultur: U.C. Davis degree day systemet, viktige jordsmonnstyper, bærekraftig og økologisk dyrking og klonseleksjon
  • Vitikultur og vinifikasjon av Californias viktigste druesorter
  • Musserende og rosévin
  • Avansert vitikultur som rotstokker, poding, skadedyr og sykdommer
  • Gjennomgang av historiske AVAs som Lake County, Solano County, San Benito County, Santa Clara County, Amador County, El Dorado County, San Joaquin Valley, Sacramento Valley, Madera County and Temecula Valley.


Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 3 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 3.

Smaking:

Vi smaker 20 spennende viner i løpet av to kvelder. Vinene blir sendt direkte fra USA og representerer et bredt utvalg av stiler og viner hvor noen er tilgjengelig i det norske markedet, men ikke alle.

Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.

Pris per person: 3000 kr

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461


Dato: Mandag 30. og tirsdag 31. oktober 2023

Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461

Tid: kl 17:00 - 19:30 begge dager

Påmelding her


Nyhetsbrev for vinentusiaster

Vi sender deg informasjon om nye vinkurs, aktiviteter og annet spennende som skjer her på Kulinarisk Akademi.

Meld deg på her.