Advanced
Varighet: Level 3 bygger på level 1 og 2 og dekker 50 timer teoretisk pensum og smaking av 24 viner.
Smakingen går enda mer i dybden enn ved de forrige nivåene. Teoretisk dekkes en del av de samme temaene med mer detaljer og dybdekunnskap pluss at det kommer til enkelte nye temaer.
Pris per person: 3000 kr
Smaking: kl. 17:00-20:00
Smakingen avholdes over 2 dager.
Smakingen foregår på Kulinarisk Akademi Sagene.
Maridalsveien 87, bygg 7, 0461
Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:
- Tidslinjen til Californisk vin, viktige hendelser og hovedpersoner som har vært med på å forme statens vinindustri.
- Vitikultur: U.C. Davis degree day systemet, viktige jordsmonnstyper, bærekraftig og økologisk dyrking og klonseleksjon
- Vitikultur og vinifikasjon av Californias viktigste druesorter
- Musserende og rosévin
- Avansert vitikultur som rotstokker, poding, skadedyr og sykdommer
- Gjennomgang av historiske AVAs som Lake County, Solano County, San Benito County, Santa Clara County, Amador County, El Dorado County, San Joaquin Valley, Sacramento Valley, Madera County and Temecula Valley.
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 3 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 3.
Smaking:
Vi smaker 20 spennende viner i løpet av to kvelder. Vinene blir sendt direkte fra USA og representerer et bredt utvalg av stiler og viner hvor noen er tilgjengelig i det norske markedet, men ikke alle.
Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.