Matkurs

Franske Smaker

Kvelden starter med en gjennomgang av den franske matfilosofien og kveldens meny. På dette kurset jobber vi med signaturretter fra forskjellige distrikter og teknikker fra det franske kjøkken som: confit, brunoise, sauce gastrique, samt damping, pannesteking og karamellisering for å nevne noe.

Book tidspunkt

Informasjon

  • Oppstart kl 17:00
  • Varighet: ca. 3,5-4 timer
  • Pris: 1.750,-per person
  • Kurset avholdes på Sagene og Mathallen

Dere vil lære å lage en deilig rett fra Roussillon med hjerteskjell og persillade og du vil bli godt kjent med hele prosessen slik at du lett kan lage det selv hjemme. Dere vil også lage en smakfull piggvar med «sauce mousseline», et perfekt stekt andebryst med aigre doux og avslutte kurset ved å spise en hjemmelaget Madeleine med salt karamell saus. Underveis i kurset får dere tips om hvordan smakene og innholdet i de ulike rettene kan varieres og dere vil få en innføring i sentrale ingredienser i fransk mat gjennom kveldens fem retter.

Menyen varierer med sesongen og kokkens inspirasjon, men den vil alltid dekke smaker fra ulike deler av Frankrike, fra nord til sør.

Maten spises underveis i kurset og alle spiser det de selv har laget. Det franske kjøkken baserer seg på en del rike og kraftige råvarer og man blir god og mett i løpet av kurset.

Vi vil også ha drikkeanbefalinger skreddersydd for hver rett tilgjengelig under kurset så man får smakt mat og vinkombinasjonene hvis det er ønskelig.  I oppskriftsheftet gir vi deg også drikkeanbefalingene, som enkelt kan bestilles på Vinmonopolet, når du gjenskaper disse rettene hjemme.

 

OBS! Hvis du ønsker å kjøpe et kurs i gave til noen anbefaler vi heller å kjøpe gavekort!

Book tidspunkt