Matkurs

Nordiske smaker

Bli med på et kokkekurs som tar for seg det nordiske kjøkken.

Book nå!
nordiske smaker
  • Oppstart kl 17:00
  • Varighet: ca 3,5 – 4 timer
  • Pris: 1.750,- per person
  • Kurset avholdes på Sagene

Det nordiske kjøkken har på alvor inntatt den internasjonale restaurantscenen. Alt i fra restauranter i ypperste klasse, med lange menyer, til folkelige brasseier og travle kaféer. Filosofien er enkel; få elementer på tallerken og virkelig la hovedråvaren skinne, enten det er skrei, gulrot eller kantarell.

I dette kurset vil vi gå i dybden på Nordiske mattradisjoner og vise deg teknikkene som den ny-nordiske matscenen bruker i dag. Vi tar utgangspunkt i klassiske retter fra Sverige, Danmark og Norge, men med et moderne uttrykk. I løpet av kurset lager deltagerne ulike retter, forrett, hovedrett og dessert. Menyen vil variere etter sesong.

Teknikker vi skal innom er sylting, fermentering, confitering, graving, speking, og forskjellige former for varmebehandling. I kurset vil vi ha noen konserverte råvarer klare til bruk, men vi kommer til og gå grundig gjennom de med demonstrasjoner og oppskrifter slik at dere lett kan gjenskape de hjemme. Konservering er på ingen måte vanskelig, men det tar tid.

Book tidspunkt

nordiske smaker