Kulinarisk Akademi er et kompetansesenter for mat og drikke. Vi er en gjeng kokker og vinkelnere, alle med et lidenskapelig forhold til smak og ekte håndverk.
Matentusiater som vi er, ønsker vi å inspirere og videreføre kunnskapen vi har til både bedrifter, bransje og til privatpersoner. Vi har siden oppstart i 2008 jobbet kontinuerlig med utvikling av mat og drikke, og vi vil fortsette å utvikle oss i årene fremover.
Vi har to flotte avdelinger som begge ligger idyllisk til ved Akerselva. Avdeling Sagene ved Mølla, den andre i Mathallen på Vulkan.
Mat- og drikkefaglig rådgiver
jm@kulinariskakademi.noJostein er et faglig orakel, systematiker uten like og er veldig opptatt av kostreist mat. Er det noe man lurer på så er Jostein mannen å spørre. Han har bred erfaring og har blant annet jobbet på Oro, Park Hyatt Zurich og Straen Fiskerestaurant, samt at han har vært manager for Det norske kokkelandslaget. Jostein er veldig klar på hva som er best for KA i tiden som kommer.
Medeier
evl@kulinariskakademi.noEspen kommer fra Steinkjer og har jobbet på KA siden oppstarten i 2008. Han har oppnådd en rekke topplasseringer med kokkelandslaget i perioden 1997-2008, hvor gull i Worldcup 2006 og Gull i OL står som de klare høydepunktene. Espen har fagbrev som kokk og konditor, er allsidig, kreativ og har klare mål for utviklingen av KA.
Daglig Leder
ses@kulinariskakademi.noSofie kommer fra Örebro i Sverige, men har bodd og jobbet i Norge de siste 10 årene. Hun har bred og lang erfaring fra restaurantbransjen. De siste 5 årene har hun hovedsakelig jobbet innen restaurantdrift og som daglig leder for ulike restauranter. Hun har med seg en sterk bakgrunn fra mange ulike roller innen restaurantdrift og gleder seg til å ta med seg sin erfaring inn på KA! Delvis i mammaperm frem til 01.01.25
Booking- og eventkoordinator
booking@kulinariskakademi.noAdriana er en utdannet vinkelner, og har lang fartstid i bransjen, med overgående 15 års erfaring. Hun har tidligere arbeidserfaring fra restauranter i Tromsø, Gøteborg og Oslo. Før hun kom til KA har hun blant annet jobbet som restaurantsjef på kjente restauranter som A`laise og Stallen/ Fyr Bistronomi & bar.
Markedsansvarlig
cn@kulinariskakademi.noCathrine er fra Nærsnes, og bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad innen Strategi og PR fra Westerdals og videreutdanning i entreprenørskap. Hun har erfaring fra ulike sektorer innenfor reiseliv og eiendom. De siste 3 årene har hun jobbet som digital markedsfører for en av Nordens største eiendomsutviklere og har med seg en sterk bakgrunn innenfor markedsføring.
Vinutdanning og administrasjonsansvarlig
hj@kulinariskakademi.noHanna kommer fra Hudikvall i Sverige, men har bodd i Norge siden 2010. Hanna har overgående 10 års erfaring i bransjen og har en sterk faglig bakgrunn som vinkelner og driftsansvarlig. Hun har opparbeidet kunnskap og innsikt fra kjente restauranter både i Norge, og internasjonalt. De seneste årene har hun jobbet som vinansvarlig og restaurantsjef på Stallen.
Vinutdanning- og undervisningsansvarlig
ns@kulinariskakademi.noNatalia gikk kokkefaget i Italia, og jobbet som kokk i flere år. Det var gjennom serviceyrket hun ble interessert i vin og vinutdannelse, og jobber nå aktivt mot WSET diploma. Hun elsker læren om mat og vin, og hvordan disse bringer mennesker sammen.
Vinkelner
eml@kulinariskakademi.noEmelie kommer fra Varberg i Sverige og har bodd i Norge 14 år. Hun har over 20 års erfaring fra restaurantbransjen, og tok vinkelnerutdanningen på KA i 2012. Tidligere har hun jobbet som vinansvarlig for kjente restauranter som Rest og Einer. I tillegg har hun de siste 7 årene vært styremedlem i Norsk vinkelnerforening. Der har hun erfaring fra vinkelnerkonkurranser og som logistikkansvarlig. Emelie elsker å jobbe med mat og vin i kombinasjon og ønsker å skape unike opplevelser for gjestene.
Matfaglig leder
kj@kulinariskakademi.noKjell Patrick kommer fra Drammen. Han studerte først økonomi og administrasjon på BI før han fant ut at det var kokk han egentlig ville bli. Han har blant annet jobbet på Renaa Restaurant, Restaurant Credo og drevet cateringfirmaet CWD. Kjell Patrick har jobbet seg opp hele veien til gull i NM i 2017 og ledet det norske kokkelandslaget som ble olympisk mestere i 2020.
Matfaglig rådgiver
kr@kulinariskakademi.noKristian kommer fra «det blide Sørland», nærmere bestemt Grimstad. Han er dedikert, nøyaktig og setter alltid gjestenes behov først. Han tok fagbrev på Oro restaurant i Oslo og har jobbet som commis på Gastronomisk Institutt, kokk på Cru vin & kjøkken, chef de partie på Oscargate og vært sous chef på Fru K restaurant på The Thief Hotel.
Midlertidig kjøkkensjef avd. Mathallen
mik@kulinariskakademi.noMikkel kommer opprinnelig fra Trondheim. Han har siden 2017 bodd i Oslo, og jobbet blant annet på Vaaghals og Code. Mikkel har også jobbet bak kulissene, og hjulpet til på en rekke kokkekonkurranser. På fritiden liker Mikkel å klatre.
Kjøkkensjef avd. Sagene
js@kulinariskakademi.noJonas er oppvokst på Nesodden og tok fagbrev på Statholdergaarden i 2013. Siden har han vært innom George Blanc i Vonnas, Cru vin og kjøkken og de siste årene jobbet som kjøkkensjef for Sebastian Myhre på Taket Steen og strøm. Jonas har en kjærlighet for norsk mat og tradisjoner.
Sous-Chef avd. Mathallen
cr@kulinariskakademi.noChristian har tidligere jobbet som lærling på Stock, kokk, souschef og kjøkkensjef på Centropa og souschef på Geita. Han er veldig glad i friluftsliv, ski og tennis.
Sous-Chef avd. Sagene
mn@kulinariskakademi.noMatilde gikk kokkelinjen på Hjalmar Johansen VGS i Skien Telemark. Hun startet læretiden sin på Vaaghals i Oslo før hun kom til oss for å fullfører sin utdanning. Under læretiden her på KA har hun konkurrert i flere kokkekonkurranser for lærlinger. i 2022 vant hun Oslo Akershus Cup.
Restaurantsjef avd. Sagene
okh@kulinariskakademi.noOle-Kristian er oppvokst i Hurum. Han er kunnskapsrik og engasjert og jobber som restauransjef på avdeling Sagene. Han har tidligere jobbet på Restaurant Oro, Havsmak og andre restauranter underlagt Fursetgruppen. Ole-Kristian er veldig serviceinnstilt, er glad i å dele av sin kunnskap samt å gi gjesten en god opplevelse.
Restaurantsjef avd. Mathallen
tr@kulinariskakademi.noTord har lang fartstid i bransjen med overgående 17 års erfaring. Han har alltid hatt en interesse for mat og vin, og tok vinkelnerstudiet her på KA i 2012. Siden den tid har han jobbet på ulike fine restauranter som Vaaghals, Code og Solsiden Stavern. Tord er veldig serviceinnstilt, og elsker dele kunnskapen hans med andre.
Servitør
mg@kulinariskakademi.noMira er født og oppvokst i Oslo. Hun har alltid likt å jobbe innenfor servicefaget og har erfaring fra byer som København, Berlin og Trondheim. Tidligere har hun jobbet både med større eventer og mindre selskap. Hun trives med alt fra fine dining til en mer avslappet setting. Med en mastergrad i migrasjonsstudier har hun opparbeidet seg en dyp forståelse av hvordan mat, vin og kultur kan forene mennesker og skape samhold.
Servitør
dtp@kulinariskakademi.noDorota kommer fra Polen. Hun har bred erfaring fra bransjen i Oslo og har jobbet på blant annet Lofoten fiskerestaurant, LingLing, Norda og The Vandelay. Hennes egne ord beskriver det godt, «jeg har jobbet i fine dining over hele byen». Dorota har også bakgrunn fra kunst, design og media.
Sverre gikk på Etterstad Videregående skole. Drømmen hans er å konkurrere på høyt nivå innenfor kokkekunst. På fritiden liker han å gå turer og prøve nye ting.
Kokkelærling
iz@kulinariskakademi.noInna kommer fra Ukraina, oog har bodd i Norge i 4 år. Hun har gått på Vestby videregående skole, hvor hun har hått restaurant og matfag. Inna er glad i å lage mat fra ulike kulturer, og på fritiden liker hun å holde seg aktiv.
Kokkelærling
mhe@kulinariskakademi.noMarius er opprinnelig fra Oslo, men kommer fra Brandbu. Før han begynte læretiden her på KA har han de siste årene jobbet på forskjellige hotell og restauranter som Code, Gamle Oppland og Granavolden Gjæstgiveri.
Kokkelærling
tmn@kulinariskakademi.noMyna har bodd i Hadeland før hun og familien flyttet tilbake til Oslo. Hun har vært matinteressert hele livet, og det var på skolen hun virkelig skjønte hvilken karriere vei hun skulle gå.
Kokkelærling
lsf@kulinariskakademi.noLukas er fra Eidsvoll og har gått på Nannestad videregående skole. Valget falt tidlig på kokkeyrket med en mor som er kokk. Selv har han alltid ønsket å bli restaurantkokk fordi det er en spennende karrierevei. På fritiden liker han å være aktiv med å spille basket.
Kokkelærling
geo@kulinariskakademi.noGuro er fra Ås og er tidligere utdannet interiørdesigner. Hun har alltid likt å bake, og ønsket seg en spennende ny karrierevei. Derfor falt valget på kokkeyrket. Drømmen hennes er en dag å eie noe eget.
Oppvaskhjelp av. Mathallen
Pedro er opprinnelig fra Portugal, han har etablert seg i Oslo. Han interesserer seg for fotografi og liker seg best ute i naturen. Pedro sørger for renhold og orden på vår avdeling på Mathallen.
Oppvaskhjelp av. sagene
Kissima kommer fra Gambia og har etter mange år i Spania kommet til Norge for å etablere seg. Kissima sørger for renhold og orden på vår avdeling på sagene.