Intervju med Frode Rønne Malmo

Frode er daglig leder av Mathallen Oslo. Han er både glad i mat og drikke og har vært vinstudent her på KA. Frode har bestått WSET level 2.

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?

Jeg er en som er veldig interessert i vin og vin og mat i kombinasjon. Jeg har gått på mange kurs og vært på mange smakinger, men ønsket å lære mer om hvordan man kan systematisere smak og læring. Få satt kunnskapen i system, rett og slett

Hva ga kurset deg?

Kurset har lært meg å smake og vurdere vin mer disiplinert og metodisk. Jeg har også fått en større kunnskap og forståelse rundt de ulike produksjonsmetodene som benyttes, om druene og geografiske variasjoner av disse.

Hvordan bruker du kurset etter endt studie?

Kunnskapen benyttes hovedsakelig til personlig interesse og etablering av egen vinkjeller. Profesjonelt har jeg også nytte av kunnskapen i vurderinger av restaurant- og serveringskonsepter under etablering.

Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET.

Intenst, pedagogisk og lærerikt

Hva er WSET?
  • WSET står for Wine and Spirit Education Trust.
  • Kurset er en vin- og brennevinsutdanning som er anerkjent fra England.
  • Kurset er for både nybegynnere og viderekomne.
  • KA tilbyr WSET level 2, 3 og 4. Passer fint for deg som er vininteressert, jobber med vin eller ønsker litt mer vinkunnskap.
  • Studiet gjennomføres på kveldstid der du vil lære både gjennom smaking og teori.

WSETkurs

Les mer om våre WSET kurs her!

kurskalender

Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer