Intervju med Frode Rønne Malmo

Frode er daglig leder av Mathallen Oslo. Han er både glad i mat og drikke og har vært vinstudent her på KA. Frode har bestått WSET level 2.

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?

Jeg er en som er veldig interessert i vin og vin og mat i kombinasjon. Jeg har gått på mange kurs og vært på mange smakinger, men ønsket å lære mer om hvordan man kan systematisere smak og læring. Få satt kunnskapen i system, rett og slett

Hva ga kurset deg?

Kurset har lært meg å smake og vurdere vin mer disiplinert og metodisk. Jeg har også fått en større kunnskap og forståelse rundt de ulike produksjonsmetodene som benyttes, om druene og geografiske variasjoner av disse.

Hvordan bruker du kurset etter endt studie?

Kunnskapen benyttes hovedsakelig til personlig interesse og etablering av egen vinkjeller. Profesjonelt har jeg også nytte av kunnskapen i vurderinger av restaurant- og serveringskonsepter under etablering.

Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET.

Intenst, pedagogisk og lærerikt

Hva er WSET?
  • WSET står for Wine and Spirit Education Trust.
  • Kurset er en vin- og brennevinsutdanning som er anerkjent fra England.
  • Kurset er for både nybegynnere og viderekomne.
  • KA tilbyr WSET level 2, 3 og 4. Passer fint for deg som er vininteressert, jobber med vin eller ønsker litt mer vinkunnskap.
  • Studiet gjennomføres på kveldstid der du vil lære både gjennom smaking og teori.

WSETkurs

Les mer om våre WSET kurs her!

kurskalender

Se vårt varierte kurstilbud og meld deg på!

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer