Intervju med Frode Rønne Malmo
Frode er daglig leder av Mathallen Oslo. Han er både glad i mat og drikke og har vært vinstudent her på KA. Frode har bestått WSET level 2.

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?
Jeg er en som er veldig interessert i vin og vin og mat i kombinasjon. Jeg har gått på mange kurs og vært på mange smakinger, men ønsket å lære mer om hvordan man kan systematisere smak og læring. Få satt kunnskapen i system, rett og slett
Hva ga kurset deg?
Kurset har lært meg å smake og vurdere vin mer disiplinert og metodisk. Jeg har også fått en større kunnskap og forståelse rundt de ulike produksjonsmetodene som benyttes, om druene og geografiske variasjoner av disse.
Hvordan bruker du kurset etter endt studie?
Kunnskapen benyttes hovedsakelig til personlig interesse og etablering av egen vinkjeller. Profesjonelt har jeg også nytte av kunnskapen i vurderinger av restaurant- og serveringskonsepter under etablering.
Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET.
Intenst, pedagogisk og lærerikt
- WSET står for Wine and Spirit Education Trust.
- Kurset er en vin- og brennevinsutdanning som er anerkjent fra England.
- Kurset er for både nybegynnere og viderekomne.
- KA tilbyr WSET level 2, 3 og 4. Passer fint for deg som er vininteressert, jobber med vin eller ønsker litt mer vinkunnskap.
- Studiet gjennomføres på kveldstid der du vil lære både gjennom smaking og teori.


Interview with Diploma graduate Paula Pinilla
Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen
Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen
Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

WSET student - Karoline Aspli
Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

WSET- student Odd-Einar Tenden
Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

WSET- student Erik Arff Gulseth
Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.
