Undervisningstider:
Undervisningen vil foregå i løpet av 4 halve kursdager fra 16:30 -21.00 I tillegg til en eksamensdag som vil vare i 45 minutter.
Total mengde studietimer anbefalt er 17 timer med undervisning samt 15 timer selvstudie.
Kursdatoer våren 2025
Dag 1: 3. Mars
Dag 2: 12. Mars
Dag 3: 20. Mars
Dag 4: 2. April
fra 16:30 to 21:00
Eksamen: 7. April kl. 18:00
Det vil totalt smakes 16+ ulike viner.
Kursleder: Natalia Stratan
Kursavgift 2025:
Kr 7 000,- inkludert alt kursmateriell: Lærebok sendt til kursdeltakere og e-bok tilgjengelig på WSG sine nettsider. Interaktive e-moduler, smaking, undervisning og eksamen. Kursdeltakere hos KA får også et varmt måltid, kaffe, te og snacks ved kursdagene. Se mer detaljert info om pensum og kursmateriell under «Pensum». Med forbehold om prisendring.
*KA er først i Norge med å tilby Wine Scholar Essentials med deltakende undervisning.
Eksamensform: Eksamen holdes i våre lokaler og inneholder 50 flervalgsoppgaver som må gjennomføres i løpet av 45 minutter. For å bestå kreves det at 60% av svarene er riktige.
Alle studenter som består eksamen vil motta en sertifisering og diplom til innramming.
Om du ikke består eksamen men ønsker å ta den på nytt er det ikke inkludert i kursavgiften.
Sensur: 4-5 uker
Forkunnskaper: Det krever ingen formell vinkunnskap eller sertifisering, men det er anbefalt at du har en forståelse av vinkunnskap, stiler og vinsmaking som korresponderer med WSET level 1 eller lignende. French Wine Essentials er et komplimenterende kurs til våre andre vinutdannelser.
Kurssted: Utdanningen holdes på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.