Intervju med vinkelner Nikolai Haram Svorte

Nikolai kommer fra Ålesund. Han har jobbet som lydteknikker og har musikk som hobby, i tillegg til en brennende vininteresse. Les mer om hans opplevelse av utdanningen han tok i 2018.

Intervju Nikolai,

«Og når jeg først interesserer meg for noe, går jeg som regler all inn!»

 

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg har en stor interesse for vin og meldte meg på WSET level 2 for å sjekke om dette kunne være noe for meg», sier Nikolai. «Og når jeg først interesserer meg for noe, går jeg som regler all inn! Jeg ønsket å jobbe med noe som jeg virkelig brenner for og tenkte at vinkelnerstudiet på KA var en naturlig fortsettelse for å kunne få meg en jobb i bransjen. Jeg har også hørt mye godt om studiet her på Kulinarisk Akademi.»

Etter studiet skal Nikolai begynne å jobbe som vinkelner på en nyoppstartet restaurant i Ålesund, Bro. Bro eies blant annet av Ronny Kolvik, tidligere kjøkkensjef på Arakataka i Oslo, som selv gikk vinkelnerutdanningen på KA i 2017.

 

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Jeg opplever det som veldig positivt! Bra opplegg og gode foreleser som liker å dele sin kunnskap.

Maten er uten tvil god og KA har gode fasilitet for å gjennomføre studiet.

Det er også ekstra hyggelig når medelever har stort fokus på studiet og vil det samme som deg».

 

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Enkelt» sier Nikolai. «Les mye og prøv å skaffe deg oversikt! Gå dypt inn i hvert vinområde, ett om gangen, og smak mye. Det koster litt, men er uvurderlig trening, så finn venner som du kan smake med for å splitte kostnaden.

Vintur er også et must! Legg gjerne ferier til et sted hvor det er mulig å besøke noen produsenter også.»

 

Kan du anbefale denne utdanning til andre? 

«Ja, absolutt!», sier Nikolai.

Intervju