Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Som ny i bransjen så ønsket jeg raskt og effektivt å få en større forståelse for hvordan vinen vi selger blir til. Vin og import av vin er svært dynamisk med tanke på alle de druer, regioner, produsenter og vinstiler som finnes. Derfor er det viktig å ha en god grunnleggende forståelse som man kan stå i, når man videre og kontinuerlig skal bygge seg mer kjennskap fremover.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Utdanningen hos KA oppleves som svært profesjonell med omfattende flott program. Det stilles krav til den enkelte elev og det er god oppfølging av den enkelte gjennom tilbakemeldinger på prøver og ellers på presentasjoner (smaksnotater).

Hvordan har du opplevd tiltakene for å bevare smittevern under undervisningen?

Svært fine tiltak for å bevare smittevern.

Hvilke fordeler har du opplevd med oppsettet KA har satt opp under dette årets VK?

Det har vært mange fordeler knyttet til den relativt raske læringskurven som man opplever gjennom kurset. Man føler seg raskt mye flinkere i faget.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Sett av god tid til kurset. Vær tilstede og søkt aktivt etter måter å jobbe med faget på kontinuerlig gjennom smakinger og ikke minst tilgjengelig materiell som man kan sette seg inn i.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Ja, absolutt. Dette er en fin og morsom utdanning å ha med seg – uavhengig om du jobber med vin til vanlig eller ikke.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer