Intervju med vinkelnerstudent Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø. Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier. Les mer om hennes opplevelse av utdanningen hun fullført i 2020

«Jeg har lyst til å lære mer om vin da jeg ser viktigheten av det i den jobben jeg har.»

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg har lyst til å lære mer om vin da jeg ser viktigheten av det i den jobben jeg har. Det å drive restaurant å kunne gi opplæring av de ansatte samt hjelpe kunder treffe på de vin-valgene de har lyst på.

 

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er en veldig fin utdanning og det er fint at vi er en «stor» klasse men på samme tid en liten klasse. Det er godt miljø og gode forelesere. Det er godt satt opp og jeg syns dette er en fin utdanning.

 

Hvordan har du opplevd tiltakene for å bevare smittevern under undervisningen?

Den har vært veldig bra, jeg syns det oppsettet vi har nå i forhold til undervisningen i klasserommet er for min del en bedre måte å sitte på.

Det er mye mindre forstyrrelser, og ellers har jo dere lagt til rette for at dere skal kunne bevare smitteverntiltakene, så da er det jo opp til oss å sørge for at vi studentene er med på å gjennomføre det.

 

Hvilke fordeler har du opplevd med oppsettet KA har satt opp under dette årets VK?

Jeg har fått bedre konsentrasjon, da jeg forstyrres veldig lett merker jeg. Den eneste utfordringen jeg ser er de foreleserne som er vant til å ha skjerm og for de som er vant til å se, men jeg er heldig og har med egen pc som jeg kan bruke og følge med undervisningen. For min del har det bare vært fordeler med det nye oppsettet.

 

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Les masse, vær strukturert og vær flink å bruk de rundt deg med mer kunnskap.

 

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Ja absolutt, jeg har allerede en kokk hos meg som ønsker ta utdanningen neste år.

Intervju