Intervju med vinkelnerstudent Nikolai Haram Svorte

Nikolai er ung og kommer fra Ålesund. Han har til nå jobbet som lydteknikker og har musikk som hobby, i tillegg til en brennende vininteresse.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg har en stor interesse for vin og meldte meg på WSET level 2 for å sjekke om dette kunne være noe for meg», sier Nikolai. «Og når jeg først interesserer meg for noe, går jeg som regler all inn! Jeg ønsket å jobbe med noe som jeg virkelig brenner for og tenkte at vinkelnerstudiet på KA var en naturlig fortsettelse for å kunne få meg en jobb i bransjen. Jeg har også hørt mye godt om studiet her på Kulinarisk Akademi.»

Etter studiet skal Nikolai begynne å jobbe som vinkelner på en nyoppstartet restaurant i Ålesund, Bro. Bro eies blant annet av Ronny Kolvik, tidligere kjøkkensjef på Arakataka i Oslo, som selv gikk vinkelnerutdanningen på KA i 2017.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Jeg opplever det som veldig positivt! Bra opplegg og gode foreleser som liker å dele sin kunnskap.

Maten er uten tvil god og KA har gode fasilitet for å gjennomføre studiet.

Det er også ekstra hyggelig når medelever har stort fokus på studiet og vil det samme som deg».

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Enkelt» sier Nikolai. «Les mye og prøv å skaffe deg oversikt! Gå dypt inn i hvert vinområde, ett om gangen, og smak mye. Det koster litt, men er uvurderlig trening, så finn venner som du kan smake med for å splitte kostnaden.

Vintur er også et must! Legg gjerne ferier til et sted hvor det er mulig å besøke noen produsenter også.»

Kan du anbefale denne utdanning til andre? «Ja, absolutt!», sier Nikolai.

Vinkelner 2019?

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer