Vinstudenter Odd Andrè og Kristoffer

Vi har tatt en prat med Odd André Wathne og Kristoffer Tømmerbakke, de er to gode venner som har studert WSET level 2 og 3 sammen hos oss.


Hvem er Odd Andrè og Kristoffer?

Odd André «Lalla» Wathne og Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke er gode venner siden videregående og henger mye sammen. De benytter enhver anledning til å møtes, lure seg unna fruene og drikke god vin. Lalla er overlege på et sykehus i Oslo-området og Kriss er musikkprodusent og artist.


Hva fikk dere til å begynne på WSET kurset?

Vi var fra før veldig vinintereserte, men vi følte vi manglet en strukturert og helhetlig forståelse av vin og vinsmaking. Vi søkte også en forståelse mellom det vi kunne dufte og smake i vinen, og prosessen som ledet frem til flasken foran oss. Vi overveide vinkelnerutdannelse, men tenkte det var for stor vekt på service delen i forhold til det som interesserer oss mest. Lalla søkte på nettet og fant etterhvert frem til WSET. Det ble raskt klart at dette var et omfattende og ikke minst internasjonalt anerkjent vinutdannelsesprogram. Da Lalla sa til Kriss "vi skal starte på vinutdannelse sammen", svarte Kriss: "når starter vi?».


Hva ga kurset dere?

Primært:
- 2 pins.
Sekundært:
- Systematisk forståelse av vinproduksjon, og hvordan/hvorfor vinen blir som den blir. For oss var forståelse av vin viktig, ikke bare konstatering av fakta. Vi hadde en svært kompetent, pedagogisk og veldig hyggelig mentor (vår foreleser Heidi), som ledet oss gjennom fra budburst til cellaring, mens vi smakte oss gjennom vinverdenen. Og vi ble så engasjerte at vi meldte oss på WSET level 3 lenge før WSET level 2 eksamen var bestått.
Tærtiert:
- Inspirasjon og motivasjon til å lære enda mer om vin.


Hvordan bruker dere kurset etter endt studie? Har dere hatt nytte av det?

Vi bruker vår nyvunnede WSET kunnskap til å snikskryte til sommelierer på restaurant, hehe :)
Vi nyter også vin på en bedre måte og har en bedre forståelse for vinen vi drikker.
WEST har åpnet opp en verden av vin vi ikke kjente til og som vi nå har lyst til å utforske videre. Som illustreres i at vi under intervjuet drikker en tørr Furmint Tokaji.


Beskriv med tre ord deres opplevelse av WSET.

Gøy, lærerikt og inspirerende.

les mer om WSET level 2

Level 2 er en grunnleggende vin- og brennevinsutdanning

les mer om wset level 3

Level 3 er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer