Vinstudenter Odd Andrè og Kristoffer

Vi har tatt en prat med Odd André Wathne og Kristoffer Tømmerbakke, de er to gode venner som har studert WSET level 2 og 3 sammen hos oss.


Hvem er Odd Andrè og Kristoffer?

Odd André «Lalla» Wathne og Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke er gode venner siden videregående og henger mye sammen. De benytter enhver anledning til å møtes, lure seg unna fruene og drikke god vin. Lalla er overlege på et sykehus i Oslo-området og Kriss er musikkprodusent og artist.


Hva fikk dere til å begynne på WSET kurset?

Vi var fra før veldig vinintereserte, men vi følte vi manglet en strukturert og helhetlig forståelse av vin og vinsmaking. Vi søkte også en forståelse mellom det vi kunne dufte og smake i vinen, og prosessen som ledet frem til flasken foran oss. Vi overveide vinkelnerutdannelse, men tenkte det var for stor vekt på service delen i forhold til det som interesserer oss mest. Lalla søkte på nettet og fant etterhvert frem til WSET. Det ble raskt klart at dette var et omfattende og ikke minst internasjonalt anerkjent vinutdannelsesprogram. Da Lalla sa til Kriss "vi skal starte på vinutdannelse sammen", svarte Kriss: "når starter vi?».


Hva ga kurset dere?

Primært:
- 2 pins.
Sekundært:
- Systematisk forståelse av vinproduksjon, og hvordan/hvorfor vinen blir som den blir. For oss var forståelse av vin viktig, ikke bare konstatering av fakta. Vi hadde en svært kompetent, pedagogisk og veldig hyggelig mentor (vår foreleser Heidi), som ledet oss gjennom fra budburst til cellaring, mens vi smakte oss gjennom vinverdenen. Og vi ble så engasjerte at vi meldte oss på WSET level 3 lenge før WSET level 2 eksamen var bestått.
Tærtiert:
- Inspirasjon og motivasjon til å lære enda mer om vin.


Hvordan bruker dere kurset etter endt studie? Har dere hatt nytte av det?

Vi bruker vår nyvunnede WSET kunnskap til å snikskryte til sommelierer på restaurant, hehe :)
Vi nyter også vin på en bedre måte og har en bedre forståelse for vinen vi drikker.
WEST har åpnet opp en verden av vin vi ikke kjente til og som vi nå har lyst til å utforske videre. Som illustreres i at vi under intervjuet drikker en tørr Furmint Tokaji.


Beskriv med tre ord deres opplevelse av WSET.

Gøy, lærerikt og inspirerende.

les mer om WSET level 2

Level 2 er en grunnleggende vin- og brennevinsutdanning

les mer om wset level 3

Level 3 er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer