Undervisningstider: 6 halve kursdager: 16.30-21.00. Den sjette kursdagen vil inkludere en gjennomgang av kurset på 2-3 timer. Etterfulgt av eksamen på 1 time.
Kursdatoer våren 2025
Dag 1: 5. mai
Dag 2: 6. mai
Dag 3: 26. mai
Dag 4: 28. mai
Dag 5: 10. juni
Dag 6: 23. juni
Kursdatoer høsten 2025
Dag 1: 14. oktober
Dag 2: 15. oktober
Dag 3: 27. oktober
Dag 4: 28. oktober
Dag 5: 10. november
Dag 6: 24. november
Kursleder: Natalia Stratan
Kursavgift 2025: Kr 11 000,- inkludert alt kursmateriell: Lærebok sendt til kursdeltakere og e-bok tilgjengelig på WSG sine nettsider. Interaktive e-moduler, smaking, undervisning og eksamen. Kursdeltakere hos KA får også et varmt måltid, kaffe, te og snacks ved kursdagene. Se mer detaljert info om pensum og kursmateriell under «Pensum». Med forbehold om prisendring.
*KA er først i Norge med å tilby Wine Scholar Guild med deltakende undervisning.
Eksamensform: Eksamen holdes i våre lokaler og inneholder 100 flervalgsoppgaver som må gjennomføres i løpet av 1 time. For å bestå kreves det at 75 % av svarene er riktige, deretter gir 85-90 % bestått med utmerkelse og 91-100 % gir bestått med høyeste utmerkelse.
Alle studenter som består eksamen vil motta en sertifisering, diplom til innramming og en pin fra WSG. Etter bestått eksamen kan studenten bruke post-nominalene FWS (French Wine Scholar) etter navnet deres.
Om du ikke består eksamen men ønsker å ta den på nytt er det ikke inkludert i kursavgiften.
Sensur: 4-6 uker
Forkunnskaper: Det krever ingen formell vinkunnskap eller sertifisering, men det er anbefalt at du har en forståelse av vinproduksjon, stiler og vinsmaking som korresponderer med WSET level 2 eller lignende. French Wine Scholar er et komplimenterende kurs til våre andre vinutdannelser.
Kurssted: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.