Undervisningstider: 6 halve kursdager: 16.30-21.00. Den sjette kursdagen vil inkludere en gjennomgang av kurset på 2-3 timer. Etterfulgt av eksamen på 1 time.
Dag 1: 19. august
Dag 2: 20. august
Dag 3: 26. august
Dag 4: 2. september
Dag 5: 3. september
Dag 6: 19. november
Kursleder: Natalia Stratan
Kursavgift 2024: Kr 11 000,- inkludert alt kursmateriell: Lærebok sendt til kursdeltakere og e-bok tilgjengelig på WSG sine nettsider. Interaktive e-moduler, smaking, undervisning og eksamen. Kursdeltakere hos KA får også et varmt måltid, kaffe, te og snacks ved kursdagene. Se mer detaljert info om pensum og kursmateriell under «Pensum».
*KA er først i Norge med å tilby Wine Scholar Guild med deltakende undervisning.
Påmeldingsfrist: 5. august 2024.
Eksamensform: Eksamen holdes i våre lokaler og inneholder 100 flervalgsoppgaver som må gjennomføres i løpet av 1 time. For å bestå kreves det at 75 % av svarene er riktige, deretter gir 85-90 % bestått med utmerkelse og 91-100 % gir bestått med høyeste utmerkelse.
Alle studenter som består eksamen vil motta en sertifisering, diplom til innramming og en pin fra WSG. Etter bestått eksamen kan studenten bruke post-nominalene FWS (French Wine Scholar) etter navnet deres.
Om du ikke består eksamen men ønsker å ta den på nytt er det ikke inkludert i kursavgiften.
Sensur: 4-6 uker
Forkunnskaper: Det krever ingen formell vinkunnskap eller sertifisering, men det er anbefalt at du har en forståelse av vinproduksjon, stiler og vinsmaking som korresponderer med WSET level 2 eller lignende. French Wine Scholar er et komplimenterende kurs til våre andre vinutdannelser.
Kurssted: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.