WSET level 1
Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen formell kunnskap og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap. Ved bestått eksamen, mottar du WSET-sertifisering og nål.

WSET Level 1 er en perfekt introduksjon for deg som skal starte en karriere innenfor restaurant- eller vinfaget, eller som har en gryende vininteresse. Kurset er lagt opp som et intensivt heldagskurs og dagen avsluttes med eksamen.
Kurset gir deg basiskunnskap om druedyrking og vinmaking, ulike vinstiler og kjente druesorter, og lærer deg grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon.
Du lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagen smaker man ca. 10 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiematerialet er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler.
Det kreves ingen formell vinkunnskap, men kurset forutsetter at man setter seg inn i pensum på forhånd.
Her kan du se pensumspesifikasjon: WSET level 1 specification
- De viktigste prosesser i druedyrking og vinmaking
- De viktigste druetyper, deres egenskaper og stiler av vin laget av disse druesortene
- Grunnprinsippene for paring av mat og vin, lagring og servering av vin
- Hvordan beskrive vin ved å bruke WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)
Kurset anbefales som basis for å gå videre til WSET Level 2 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.
Kursdag: Lørdag 6. mai (klokken 09.00-16.00)
Eksamen: Lørdag 6. mai (klokken 16.15-17.00)
Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo
Kursavgift: 3300,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.
Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr.
Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.
Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.
Bespisning: Enkel servering til lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.
Undervisningsform: Forelesning og smaking.
Eksamensform: 45 minutters skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.
Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.
Kursdag: Lørdag 21. oktober (klokken 09.00-16.00)
Eksamen: Lørdag 21. oktober (klokken 16.15-17.00)
Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo
Kursavgift: 3300,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.
Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr.
Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.
Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.
Bespisning: Enkel servering til lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.
Undervisningsform: Forelesning og smaking.
Eksamensform: 45 minutters skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.
Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.