WSET level 1

Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen forkunnskaper og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap.

Greit å vite

Kurset gir deg basiskunnskap om druedyrking og vinmaking, ulike vinstiler, kjente druesorter og lærer deg grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon. WSET Level 1 er en perfekt introduksjon for deg som skal starte en karriere innenfor restaurant eller vinfaget.

Du lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 10 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiematerialet er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler.

Studieplan finner du her.

Her kan du se pensumspesifikasjon: WSET level 1 specification

Etter kurset har man lært
  • De viktigste prosesser i druedyrking og vinmaking
  • De viktigste druetyper, deres egenskaper og stiler av vin laget av disse druesortene
  • Grunnprinsippene for paring av mat og vin, lagring og servering av vin
  • Hvordan beskrive vin ved å bruke WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)

Kurset anbefales som basis for å gå videre til WSET Level 2 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Level 1 heldagskurs januar 2023

Kursdag: Lørdag 28. januar (klokken 09.00-16.00)

Eksamen: Lørdag 28. januar (klokken 16.15-17.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 3000,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr.
Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Bespisning: Enkel servering til lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: 45 minutters skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Level 1 heldagskurs mai 2023

Kursdag: Lørdag 6. mai (klokken 09.00-16.00)

Eksamen: Lørdag 6. mai (klokken 16.15-17.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 3000,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr.
Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Bespisning: Enkel servering til lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: 45 minutters skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Level 1 heldagskurs oktober 2023

Kursdag: Lørdag 21. oktober (klokken 09.00-16.00)

Eksamen: Lørdag 21. oktober (klokken 16.15-17.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 3000,- inkludert 7 timer kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe denne på KA avdeling Sagene for 300 kr.
Ved utsendelse av bøker vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Bespisning: Enkel servering til lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: 45 minutters skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her