WSET Level 1

Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen formell kunnskap og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap. Ved bestått eksamen, mottar du WSET-sertifisering og nål.

WSET Level 1 er en perfekt introduksjon for deg som skal starte en karriere innenfor restaurant- eller vinfaget, eller som har en gryende vininteresse. Utdanningen kan gjennomføres som et intensivt heldagskurs hvor dagen avsluttes med eksamen, eller som kveldskurs over to dager med eksamen på slutten av dag to.

Kurset gir deg basiskunnskap om druedyrking og vinmaking, ulike vinstiler og kjente druesorter, og lærer deg grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon.

Du lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagen smaker man ca. 10 viner.

Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiematerialet er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler.

Det kreves ingen formell vinkunnskap, men kurset forutsetter at man setter seg inn i pensum på forhånd.

WSET Level 1

Intervju med studenter

Vin Kontakt Oss

Har du spørsmål?

Kontakt vår Vinkoordinator Hanna Johansson

Nyhetsbrev for vinentusiaster

Meld deg på