Intervju med vinkelner Rasmus Wiuff Ellefsen

Rasmus er 21 år og har allerede opparbeidet seg erfaring i bransjen. Han er nyutdannet vinkelner. Les om han sin erfaring og inntrykk fra studieturen.

Rasmus Wiuff Ellefsen, intervju

Om Rasmus

Rasmus  er 21 år og har nylig fullført vinkelnerstudiet på Kulinarisk Akademi i 2023. Han jobber som servitør/vinkelner på A.Idsøe Grill & Berkel som åpnet opp i Mars og har tidligere jobbet for Norvald og Hermetikken vinbar, samt Renaa Matbaren i Stavanger.

 

Hvorfor valgte du å starte på sommelier utdanningen?

Jeg valgte å starte på Kulinarisk Akademi ettersom jeg hadde hørt mye bra om skolen og ikke minst har noen av landets beste forelesere. Jeg startet på vinkelnerutdanningen da jeg har stor interesse for faget og har nytte av det i forbindelse med jobb. Vin er ikke bare noe jeg har nytte av på jobb, men er også en hobby.

 

Hvordan opplevde du utdanningen og studieturen hos KA?

Studietiden på KA har vært en fantastisk lærerik tid med noen av landets beste foreleser som blant annet Heidi Iren Hansen MW, Tone Weseth, Kristoffer Moestue og Aleksander Hojem. De er utrolig kunnskapsrike hele gjengen! KA arrangerte også en fantastisk studietur i samarbeid med VDP i Tyskland som absolutt er verdt å få med seg.

 

Hva en anbefaling eller et råd du har til andre som ønsker å bli vinkelner?

Hvis du har ett ønske om å ta en vinkelnerutdanning anbefaler jeg på mitt sterkeste å gå på Kulinarisk Akademi. De har gode forelesere, god lunsj, legger opp en fantastisk studietur og har en god studieplan som går over 6 samlinger + studietur og eksamen.

 

«Vin er ikke bare noe jeg har nytte av på jobb, men er også en hobby»

INTERVJU