Intervju med Rebecca Holth Clasen

Rebecca har arbeid som ligger langt fra vinfaget, men har tatt vininteressen seriøst. Les om hennes erfaringer og utbytte fra vinkelnerstudiet.

Intervju med Rebecca Holth Clasen

«Uansett om vin er noe du jobber med til daglig eller ikke er dette studiet utrolig interessant og noe du vil ha med deg resten av livet»

Om Rebecca

Rebecca, bor for øyeblikket på Bislett i Oslo og er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Til daglig jobber hun som Management Consultant – noe som ligger svært langt fra vinfaget. Ved siden av jobber hun deltid på Kolonialen Bislett som servitør og vinkelner.

Hvorfor valgte du å starte på sommelier utdanningen?

Vininteressen landet litt i fanget på meg for 2-3 år siden. Min bror har fagbrev i kjøtt og sjømat og har en solid fot innenfor det kulinariske Norge. Han introduserte meg for kvalitetsvin hvor det fort ble tydelig hvilken kompleksitet vin kan ha. Jeg ble hekta! Begynte å jobbe på Kolonialen Bislett ved siden av jobb for å få litt mer vinerfaring og ble sterkt oppfordret til å ta vinkelneren – dette kom jeg til å få bruk for resten av livet, uavhengig om det er i jobbsammenheng eller ikke. Fra folk i bransjen var det klar tale – du skal på KA!

Hvordan opplevde du utdanningen/studiet hos KA?

10/10. Undervisningen er nøye, presis og detaljert. Heidi og resten av teamet sørger for et godt studieopplegg med god struktur som gjør det overkommelig å komme gjennom hele vinverden på 8 små måneder. Dette er et seriøst studie hvor man sitter igjen med god dybdekunnskap – anbefales på det varmeste.

En del av studietilbudet er mulighet for å delta på studietur til en vinproduserende region, hva fikk du ut av turen, og hvilke inntrykk sitter du igjen med?

Det var fantastisk å kunne besøke noen av topp-produsentene i Tyskland og høre de selv snakke om alle valgene de tar hver eneste dag for å få til den kvaliteten de leverer. Tyskland som vinland er en liten gavepakke med både mye tradisjon, men også et svært aktivt fremoverrettet blikk. Mange av de vinprodusentene vi snakket med har spennende tanker om fremtiden og det var utrolig spennende og lærerikt å få anledning til å ha disse samtalene med dem. Det var også en egen opplevelse å gå i vinmarken mellom vinrankene og få smake vinene som hadde vokst akkurat der rett etterpå. Fantastisk organisert tur og noe jeg anbefaler å prioritere å være med på.

Hva er et tips eller råd du har til andre som ønsker å bli vinkelner?

Bare gjør det! Vinfaget omhandler så mye mer enn bare vin. Her er det kultur, historie, geografi, håndtverk, lidenskap og politikk. Uansett om vin er noe du jobber med til daglig eller ikke er dette studiet utrolig interessant og noe du vil ha med deg resten av livet.

Er det noe du sitter igjen med etter studiet?

Jeg setter skikkelig pris på å ha blitt trent i å gjenkjenne kvalitet i vin. Nå stoler jeg på meg selv i de situasjonene hvor jeg blir eksponert for en ny produsent eller en ny appellasjon og kan selv avgjøre om dette er verdt prisen eller ikke. Tidligere har jeg måttet lene meg på anmeldere og kritikere, men nå har jeg mulighet til å selv oppdage gjemte skatter fra alle verdens kriker og kroker og vurdere kvaliteten uavhengig av hva som står på flasken. Det er spennende!

Intervju