Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner.
Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med master of wine Heidi Iren Hansen.
Dette er et intensivt kurs som krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Kursdager kveldskurs vinter 2021: 8., 9., 22., 23. februar og 1. mars 2021 (klokken 17.00 - 21.00)
Eksamen: 8. mars 2021 (klokken 17.00-18.00)
Dette kurset er fullbooket. Kontakt Heidi på epost hih@kulinariskakademi.no for å stå på venteliste.
Kursdager kveldskurs vår 2021: Lørdag 5., onsdag 9., mandag 15. og tirsdag 16. juni 2021 . Lørdag 5. fra kl 09:00- 17:00, resterende dager fra kl 17.00 til 21.00.
Eksamen: 21. juni (klokken 17.00-18.00)
Påmelding her
Vi anbefaler også forkurs WSET level 2
