wset level 2

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner samt brennevin og likører (brennevin forsvinner fra pensum i august 2019). Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 50 viner samt 4 brennevin.

Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student).

Studiet blir avholdt over 5 kvelder á 4 timer (kl. 17-21) med en avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen.

Dette er et intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Kursdager: 19., 20. og 27. august 2., og 9., september (klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: 16. september (klokken 17.00-18.00)

For info og påmelding se her

Vi anbefaler også forkurs