Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg har lyst til å lære mer om vin da jeg ser viktigheten av det i den jobben jeg har. Det å drive restaurant å kunne gi opplæring av de ansatte samt hjelpe kunder treffe på de vin-valgene de har lyst på.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er en veldig fin utdanning og det er fint at vi er en «stor» klasse men på samme tid en liten klasse. Det er godt miljø og gode forelesere. Det er godt satt opp og jeg syns dette er en fin utdanning.

Hvordan har du opplevd tiltakene for å bevare smittevern under undervisningen?

Den har vært veldig bra, jeg syns det oppsettet vi har nå i forhold til undervisningen i klasserommet er for min del en bedre måte å sitte på.

Det er mye mindre forstyrrelser, og ellers har jo dere lagt til rette for at dere skal kunne bevare smitteverntiltakene, så da er det jo opp til oss å sørge for at vi studentene er med på å gjennomføre det.

Hvilke fordeler har du opplevd med oppsettet KA har satt opp under dette årets VK?

Jeg har fått bedre konsentrasjon, da jeg forstyrres veldig lett merker jeg. Den eneste utfordringen jeg ser er de foreleserne som er vant til å ha skjerm og for de som er vant til å se, men jeg er heldig og har med egen pc som jeg kan bruke og følge med undervisningen. For min del har det bare vært fordeler med det nye oppsettet.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Les masse, vær strukturert og vær flink å bruk de rundt deg med mer kunnskap.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Ja absolutt, jeg har allerede en kokk hos meg som ønsker ta utdanningen neste år.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i mars, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer