Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines er en god, grunnleggende vinutdanning for deg som ønsker å øke din kunnskap om verdens viktigste druesorter og vinstiler. Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon. Kurset bygger på WSET Level 1.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplanen finner du her.

WSET level 2 Specification

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner og søte viner
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)


Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Level 2 kveldskurs mai 2023

Kursdatoer: 2., 3., 8., 15. og 16. mai 2023. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: Mandag 05. juni 2023 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Mathallen. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.

Påmelding her

Level 2 intensive course in English, autumn 2023

This is an intensive course and it is important with thorough preparations before the course starts to get the most out of the lectures.

Course dates: Monday the 28th of August, Monday the 4th, and Monday the 11th of September. Every day from 9:00-16:00.

Exam: 25th of September (from 10:00-11:00)

Educator: Heidi Iren Hansen MW and Natalia Stratan

Venue: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Course fee: 11.600,- including 3-day course, exam fee, and light lunch (price is subject to change due to currency fluctuation). The invoice will be issued approximately 3 weeks before the course starts.

Course material: WSETs study pack is obligatory course material. The Study pack can be purchased at KA Sagene after registration. The study pack costs 780,- and the shipping cost will be added to the bill if you want it sent to you.

Registration deadline: One week before the course starts

Service: Lunch, coffee, and tea are included in the course fee.

Format of lectures: Theoretical lectures and tastings (approximately 50% of the time is spent tasting wine)

Exam format: One-hour multiple choice exam in English.

Exam results are released after approximately 40 working days.

Register here

Level 2 intensivkurs høst 2023

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: Fredag 6., lørdag 7. og søndag 8. oktober 2023. Alle dager fra kl 09:00- 16:00.

Eksamen: Onsdag 25. oktober (klokken 15.00-16.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.

Påmelding her

Level 2 kveldskurs høst 2023

Kursdatoer: 30 og 31. oktober, 6., 7., 13. november. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: Mandag 27.november 2023 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Mathallen. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.

Påmelding her

Level 2 kveld vinter 2024

Kursdatoer: 8, 9, 15, 16, 29 januar 2024. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: Mandag 19 februar 2024 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 13.000,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Mathallen. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.


Påmelding her

Level 2 intensivkurs vinter 2024

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: Fredag 19., lørdag 20. og søndag 21 januar 2024. Alle dager fra kl 09:00- 16:00.

Eksamen: Mandag 19. februar 2024 (klokken 19:00-20:00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 13.000,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.

Påmelding her

Level 2 kveldskurs mai 2024

Kursdatoer: 6, 7, 14, 20 og 21 mai 2024. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: Tirsdag 11. juni 2024 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW og Natalia Stratan

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 13.000,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Mathallen. Bokpakken koster 780,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Sensur: Eksamensresultater foreligger etter ca 40 arbeidsdager.


Påmelding her

Intervju med tidligere studenter

Paula Pinilla works as a Portfolio manager for Symposium Wines. She graduated WSET Diploma. Read about her experience here.

Karoline Aspli var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år. Les om hennes erfaringer her.

Odd-Einer Tenden er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine. Les om hans erfaringer her.

Erik Arff Gulseth har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret. Som pensjonist begynte han på WSET level 2, noe som ga han blod på tann, deretter begynte han på WSET level 3. Les om hans erfaring her

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

Nyhetsbrev for vinentusiaster

Vi sender deg informasjon om nye vinkurs, aktiviteter og annet spennende som skjer her på Kulinarisk Akademi.

Meld deg på her.

Betingelser

Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til vår koordinator: hj@kulinariskakademi.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.

Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.


Møt vår vinansvarlig - Master of Wine

Heidi Iren Hansen MW har bakgrunn som kokk og har jobbet som sommelier på kjente restauranter i Norge. Hun jobber nå på heltid med vinkurs og vinutdanning og deler gledelig av sin kunnskap.