Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med master of wine Heidi Iren Hansen. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

WSET level 2 Specification

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner og søte viner
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)


Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Level 2 intensivkurs 2021 (datoer flyttet grunnet Covid)

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: 18., 19. 20. juni 2021. Alle dager fra kl 09:00- 17:00.

Eksamen: 28. juni 2021 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til hih@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 9.600,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 600,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Dette kurset er fullbooket. Kontakt Heidi på epost hih@kulinariskakademi.no for å stå på venteliste.

Vi anbefaler også forkurs Wset level 2

Level 2 intensivkurs sommer 2021

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: 20., 21. og 22. august 2021. Alle dager fra kl 09:00- 17:00.

Eksamen: 30. august 2021 (klokken 19.00-20.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til hih@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Chris Midtun. (Vinansvarlig Heidi Iren Hansen er i permisjon)

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 9.600,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 600,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Dette kurset er fullbooket. Kontakt Heidi på epost hih@kulinariskakademi.no for å stå på venteliste.

Vi anbefaler også forkurs Wset level 2

Level 2 kveldskurs høst 2021

Kursdatoer: Mandag 13., tirsdag 14., mandag 20. og mandag 27. september og mandag 4. oktober. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: 27. oktober (klokken 19.00-20.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til hih@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Chris Midtun

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 9.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 600,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lett bespisning og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Meld deg på her

Vi anbefaler også forkurs Wset level 2

Level 2 kveldskurs vinter 2022

Kursdager: 10., 11., 17., 18. og 31. januar 2022 (alle dager fra klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: 7. februar 2022 (klokken 19.00-20.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til hih@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 10.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 600,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

For påmelding klikk her

Vi anbefaler også forkurs Wset level 2

Intervju med tidligere studenter

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

Vi anbefaler også forkurs

Forkurs er for deltakere på WSET Level 2 som vil gjøre en ekstra innsats for å lykkes med sin deltakelse. WSET Level 2 er et intenst intensivkurs som krever at du er forberedt og mottakelig for all informasjon som blir gitt underveis. Her får du hjelp, tips og triks for å få mer ut av undervisningstiden.
Dato: 4. august 2021.

Klokken: 17.00-19.00
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo
Pris: 500 kr
Påmelding, gå hit.

Betingelser

Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til: hih@kulinariskakademi.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.

Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.


spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen MW

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80