Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 45 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

WSET level 2 Specification

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner og søte viner
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)


Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Level 2 kveldskurs vinter 2023

Kursdager: Mandag 2., tirsdag 3., tirsdag 24., onsdag 25. og mandag 30. januar 2023 (alle dager fra klokken 17.00 - 21.00)

Eksamen: Mandag 6. mars 2023 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til kh@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 680,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Level 2 intensivkurs vinter 2023

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: Fredag 10., lørdag 11. og søndag 12. februar 2023. Alle dager fra kl 09:00- 17:00.

Eksamen: Mandag 6. mars (klokken 19.00-20.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til kh@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 680,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Level 2 kveldskurs mai 2023

Kursdatoer: 2., 3., 8., 15. og 16. mai 2023. Alle dager fra kl 17.00 til 21.00.

Eksamen: Mandag 05. juni 2023 (klokken 17.00-18.00)

Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost til kh@kulinariskakademi.no senest en måned før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.

Kursleder: Heidi Iren Hansen MW

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 11.600,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer). Kursavgiften må være innbetalt før oppstart og faktureres ut ca tre uker før.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Mathallen. Bokpakken koster 680,- Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Intervju med tidligere studenter

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

Nyhetsbrev for vinentusiaster

Vi sender deg informasjon om nye vinkurs, aktiviteter og annet spennende som skjer her på Kulinarisk Akademi.

Meld deg på her.

Betingelser

Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til: kh@kulinariskakademi.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.

Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.


Møt vår vinansvarlig - Master of Wine

Heidi Iren Hansen MW har bakgrunn som kokk og har jobbet som sommelier på kjente restauranter i Norge. Hun jobber nå på heltid med vinkurs og vinutdanning og deler gledelig av sin kunnskap.

spørsmål sendes til

Kristin Hill: kh@kulinariskakademi.no