Hva er Wset level 2?

WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinsutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men er sterk interesse og dedikasjon.

Greit å vite

Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 50 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student). Studiet blir avholdt over 5 kvelder á 4 timer (kl. 17-21) med en avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 20 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

WSET level 2 Specification

Etter kurset har man lært
  • Grunnleggende vinterminologi
  • De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Grunnleggende vinproduksjon
  • Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner og søte viner.
  • Grunnleggende kunnskap om brennevin og likører
  • Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine and Spirits, og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Level 2 kveldskurs våren 2020

Kursdager: 2., 9. mars , 8. juni, 9. juni, 15. juni (klokken 17.00 - 21.00) (datoer endret grunnet Korona-virus)

Eksamen: 22. juni (klokken 17.00-18.00) (dato endret grunnet Korona-virus)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Tid: Kurset består av 20 timers undervisning over fem dager. Fra kl. 17.00 til kl. 21.00

Kursavgift: 9.400,- inkludert 5-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer).

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 550,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Enkel servering ved ankomst og under kurset er inkludert i kursavgift.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Kurset er fullbooket

Level 2 intensivkurs høst 2020

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt.

Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kursdatoer: 4., 5. og 6. september 2020. Alle dager fra kl 09:00- 17:00.

Eksamen: 14. september 2020 (klokken 17.00-18.00)

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Sted: Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 ( bygg 7), Oslo

Kursavgift: 9.400,- inkludert 3-dagers kurs, eksamensavgift og lett bespisning (med forbehold om prisendringer).

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 550,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Påmeldingsfrist: En uke før kursstart

Bespisning: Lunsj, kaffe/te og enkel servering under kurset er inkludert i kursavgift.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.

Eksamensform: En times skriftlig multiple choice eksamen på engelsk.

Påmelding her

Intervju med tidligere student

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80