WSET

Kulinarisk Akademi tilbyr WSET (Wine & Spirit Education Trust) på fire nivåer. Vi har status som Approved Program Provider av WSET i London.

Om WSET

WSET eller Wine & Spirit Education Trust ble etablert i 1969 for å tilby en høyere kunnskap og utdannelse innen vin og brennevin og er i dag et internasjonalt anerkjent vinstudie.

  • En vinutdanning delt i flere nivåer fra nybegynnere til viderekommende.
  • Samlingsbasert undervisning, teori og praksis.
  • Avsluttende eksamen.

KA underviser WSET på tre ulike nivåer som bygger på hverandre: Level 2, Level 3 og Level 4 (Diploma). WSET Diploma anbefales som forstudie for de som ønsker å søke verdens mest prestisjefylte vinutdannelse; Master of Wine. WSET er i dag det ledende undervisningstilbudet innen vin og brennevin og som tilbys over hele verden med over 60 programtilbydere.

WSET- kort fortalt og alt du bør vite om det

Intervju med tidligere student

Mer om WSET Level 2 her
Level 2

WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinsutdanning. Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon.

Level 3

Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.

Mer om WSET Level 3 her
Intervju med tidligere student

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

More information about Level 4 - Diploma
Level 4 - Diploma

A course that builds expertise theoretically and practically through comprehensive study of a large number of wine regions and sampling a large number of wines. The course deepens your understanding of how and why wine production and business factors influence the style, quality and price of wines.

Møt vår vinansvarlig - Master of Wine

Heidi Iren Hansen MW har bakgrunn som kokk og har jobbet som sommelier på kjente restauranter i Norge. Hun jobber nå på heltid med vinkurs og vinutdanning og deler gledelig av sin kunnskap.

wset global

Besøk hjemmesiden til WSET og les mer om hvordan de ønsker å inspirere og bidra til økt vin- og brennevinkunnskap hos alt fra de som jobber i bransjen til vinentusiaster. Les mer her.