Vi tilbyr

Kulinarisk Akademi tilbyr WSET (Wine & Spirit Education Trust) på fire nivåer. Vi har status som Approved Program Provider av WSET i London.

WSET Level 1 Award in Wines

WSET level 2 Award in Wines

WSET level 3 Award in Wines

WSET Level 4 Award in Wines (Diploma)

Om WSET

WSET eller Wine & Spirit Education Trust ble etablert i 1969 for å tilby en høyere kunnskap og utdannelse innen vin og brennevin og er i dag et internasjonalt anerkjent vinstudie.

  • En vinutdanning delt i fire nivåer fra nybegynner til ekspert.
  • Samlingsbasert undervisning med teori og praktisk smaking.
  • Avsluttende eksamen.

KA underviser WSET på fire nivåer som bygger på hverandre: Level 1, Level 2, Level 3 og Level 4 (Diploma). WSET Diploma anbefales som forstudie for de som ønsker å søke verdens mest prestisjefylte vinutdannelse; Master of Wine. WSET er i dag det ledende undervisningstilbudet innen vin og brennevin og som tilbys over hele verden med over 850 programtilbydere.

WSET- kort fortalt og alt du bør vite om det

Intervju med tidligere student

Mer om WSET Level 1 her
Level 1

Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen forkunnskaper og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap.

Mer om WSET Level 2 her
Level 2

WSET Level 2 Award in Wines er en god, grunnleggende vinutdanning for deg som ønsker å øke din kunnskap om verdens viktigste druesorter og vinstiler. Det kreves ingen forkunnskaper, men en sterk interesse og dedikasjon. Kurset bygger på WSET Level 1.

Mer om WSET Level 3 her
Level 3

Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.

More information about Level 4 - Diploma
Level 4 - Diploma

A course that builds expertise theoretically and practically through comprehensive study of a large number of wine regions and sampling a large number of wines. The course deepens your understanding of how and why wine production and business factors influence the style, quality and price of wines.

Intervju med tidligere studenter

Paula Pinilla works as a Portfolio manager for Symposium Wines. She graduated WSET Diploma. Read about her experience here.

Karoline Aspli var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år. Les om hennes erfaringer her.

Odd-Einer Tenden er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine. Les om hans erfaringer her.

Erik Arff Gulseth har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret. Som pensjonist begynte han på WSET level 2, noe som ga han blod på tann, deretter begynte han på WSET level 3. Les om hans erfaring her

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

Møt vår vinansvarlig - Master of Wine

Heidi Iren Hansen MW har bakgrunn som kokk og har jobbet som sommelier på kjente restauranter i Norge. Hun jobber nå på heltid med vinkurs og vinutdanning og deler gledelig av sin kunnskap.

wset global

Besøk hjemmesiden til WSET og les mer om hvordan de ønsker å inspirere og bidra til økt vin- og brennevinkunnskap hos alt fra de som jobber i bransjen til vinentusiaster. Les mer her.