WSET Level 3

Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.

Greit å vite

Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i våre lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student).

Studiet blir avholdt over 7 kvelder á 4 timer og en avsluttende eksamen.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.

Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studieplan finner du her.

Etter kurset har man lært
  • Inngående kunnskap om de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
  • Inngående kunnskap om vinproduksjon
  • Kunnskap om å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner
  • Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Etter gjennomføring forventes studentene å være i stand til å beskrive karakteristika av verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner, samt kunne forklare hvilke faktorer som har betydning for de ulike produktenes karakter.

Kursdatoer sommer 2020 Intensiv

Level 3 kurset sommeren 2020 måtte dessverre utsettes og er slått sammen med kurset høsten 2020.

WSET i London har fortsatt store utfordringer med å sende kursmateriale, eksamenspapirer etc. grunnet full lock-down og vi kan ikke risikere å bli stående i en situasjon hvor studentene ikke har tilgang på nødvendig materiale. Vi valgte derfor utsette kurs som ikke var startet opp enda da lock-down tredde i kraft. Det er fortsatt plasser på høstens kurs og kveldskurs vår/sommer 2021.

Kursdatoer høst 2020 Intensiv

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt. Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Kurset er tilpasset deg som ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer. Opptak til Level 3 forutsetter bestått WSET Level 2 eller tilsvarende kunnskapsnivå.

Undervisningsdager og tider: 9., 10., 23., 24., og 25. oktober. Undervisning fra kl 09.00 - 17.00 hver gang.

Eksamen : 9. november. Blindsmaking kl 10:00 til 10:30 og teori fra kl 10.45 til 12.45.

Tid: Kurset vil omfatte 40 timers undervisning over fem dager.

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Kursavgift: Kr 15.950,- Kursavgift inkluderer 5 dager kurs, eksamensavgift og lett bespisning.

Bespisning: Lunsj, kaffe/te og enkel servering under kurset er inkludert i kursavgift.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell. Etter påmelding kan man kjøpe bokpakken på KA avdeling Sagene. Bokpakken koster 960,-
Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Undervisningsform: Forelesning og smaking

Eksamensform: To viner på blindsmaking og skriftlig og multiple choice eksamen på engelsk

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Praktisk informasjon: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi Sagene, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo

Påmelding her

WSET level 3 specification

Kursdatoer vår/sommer 2021

Kurset er tilpasset deg som ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer. Opptak til Level 3 forutsetter bestått WSET Level 2 eller tilsvarende kunnskapsnivå.

Undervisningsdager og tider vår/sommer 2021:

Onsdag 24. mars, torsdag 25. mars, tirsdag 6. april, onsdag 7. april, mandag 19. april, tirsdag 20. april, mandag 26. april, tirsdag 27. april.
Undervisning fra kl 09.00 - 17.00 hver gang.

Eksamen: 10. mai, kl 17:00 til 17:30 smaking og fra kl. 17.45 til 19.45 teori.

Tid: Kurset vil omfatte 32 timers undervisning over åtte dager.

Kursleder: Heidi Iren Hansen

Kursavgift: Kr 17950,- Kursavgift inkluderer 8 dager kurs, studiepakke, eksamensavgift og lett bespisning. Ved utsendelse av studiepakke/bokpakke vil porto komme i tillegg.

Undervisningsform: Forelesning og smaking

Eksamensform: To viner på blindsmaking og skriftlig og multiple choice-eksamen på engelsk

Påmeldingsfrist: 1 uke før kursstart

Praktisk Informasjon: Kurset holdes på Kulinarisk Akademi, Maridalsveien 87 (bygg 7), Oslo.

Påmelding her

WSET level 3 specification


Intervju med tidligere student​

Frode Rønne Malmo er daglig leder for Mathallen i Oslo. Han har bestått WSET Level 2. Les om hans erfaringer her.

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma hos oss. Les om hennes erfaringer her.

Svein Mjøen er lege og har ingen direkte forbindelse til restaurantbransjen, men har en stor lidenskap for vin. Han har studert WSET Level 2, 3 og Diploma hos oss. Les om hans erfaringer her.

Martin Hallberg er kategorisjef for alkohol hos Servicegrossistene og har tidligere tatt WSET Level 2 og 3 hos oss. Les mer om hans erfaringer her.

Odd André Wathe og Kristoffer Tømmerbakke er to gode venner siden videregående og henger mye sammen. En er overlege og den andre er musikkprodusent og artist. Les mer om deres erfaringer her.

Level 4 - Diploma

Ønsker du å videreutvikle deg etter WSET Level 3 underviser vi også Level 4 - Diploma.

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens stille, musserende og forsterkede viner. Studiet undervises over ett år. Studenter må ta seks deleksamener og en innleveringsoppgave for å bestå studiet. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

Spørsmål sendes til

Heidi Iren Hansen

E-post: hih@kulinariskakademi.no

Telefon: 23 23 15 80

Generelle betingelser

Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til: hih@kulinariskakademi.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.

Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.