_MG_3786
KULI0042_webbanner_facE_3

Undervisningsplan for 2018

(med forbehold om endringer)

1. Samling UKE 2
8. - 12. januar
2. Samling UKE 7
12. - 16. februar
3. Samling UKE 11
12. - 16. mars
4. Samling UKE 15 9. - 13. april
5. Samling UKE 22
28. mai - 1.juni
6. Samling UKE 24 11.- 15. juni
Eksamen UKE 25
25. og 26. juni

Undervisningstider
Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 1800. Studentene får servert en god lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen.   Meld deg på via vårt påmeldingsskjema eller ta kontakt med oss: hih@kulinariskakademi.no

Intervju med tidligere vinkelnerstudenter
Ronny Kolvik fra Arakataka, Oslo, gikk vinkelnerstudiet hos KA i 2017 og var ferdig uteksaminert sommelier i juni 2017. Les mer om hans opplevelse av utdanningen her. 

Inghild Stien Thorvaldsen, bosatt i Bergen, fullførte vinkelnerutdannelsen juni 2017. Les mer om hennes tips og triks til andre som ønsker å ta denne utdanningen her. Vinkelner på Kulinarisk Akademi. Norges eldste og mest prestisjefylte Vinkelnerutdannelse !

Kulinarisk Akademi med Norges fremste kokker gir en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på Vin & Mat i kombinasjon. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.
Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.

Studiet
Studiet er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning hver måned i 6 måneder. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Kurset krever mye arbeid og det er normalt og av vesentlig betydning at det studeres mellom kursukene for å oppnå et tilfredsstillende resultat til eksamen. Undervisningsdagene er lagt opp som en kombinasjon av teoretisk undervisning og vinsmaking og vi smaker i løpet av en vanlig dag omkring 20 forskjellige viner, brennevin eller øl.
Meld deg på via vårt online påmeldingsskjema eller ta kontakt på 
hih@kulinariskakademi.no

Målgruppe

Studiet har primært to målgrupper:
Personer som allerede jobber med vin- og brennevin og som søker mer kunnskap og kompetanse for å styrke sin posisjon i arbeidslivet.
Personer som ønsker å utdanne seg til vinkelner for å få et yrke innen restaurantbransjen samt vin- og brennevinsbransjen for øvrig.

Forelesere
Til å gjennomføre undervisningen har vi landets høyeste kompetanse innen hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkluderer Arne Ronold MW, Christopher Moestue, Ivan Abrahamsen, Torleif Høyvik, Knut-Espen Misje, Ole Martin Alfsen, Torstein Østenstad, Alexander Hojem og Heidi Iren Hansen. I tillegg får vi eksperthjelp fra KAs egne kokker til matfaglige temaer.

Eksamen
Eksamen gjennomføres over 2 dager. Eksamen består av en praktisk prøve av 2 timers varighet (dag 1) og en teoretisk prøve over seks timer (dag 2). Praktisk eksamen er en blindsmaking av 6 produkter og teller 30% av total karakter. Vi benytter karakterskala fra A til E for bestått (der A er høyeste karakter og E er laveste) og F for ikke bestått.

Studietur
For studenter som ønsker å lære mer om vinproduksjon tilbyr vi en studietur til en vinproduserende region i slutten av semesteret. Dette er en unik sjanse til å få førstehånds kunnskap om vindyrking og vinproduksjon. Turen inneholder besøk på vingårder og foredrag holdt av dyktige aktører. Deltakelse er frivillig og påmelding gjøres på første samling i januar. Vi tar forbehold om minimum 15 deltakere for å gjennomføre turen. Studentene må selv dekke utgifter til reise og opphold. Mer informasjon om studietur i studieåret 2018 kommer. 

Kursavgiften for 2018 : 44 700,-

Spørsmål sendes til:
Heidi Iren Hansen
E-post: hih@kulinariskakademi.no
Telefon: 23 23 15 80

Betingelser
Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til: hih@kulinariskakademi.no . Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 1.500. Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 2 uker før, belastes hele kursavgiften.