Intervju med vinkelner Alexander Amadeus Vallance

Alexander er oppvokst i Bærum, men har sine røtter i Bergen. Han har en bachelor i kommunikasjon og journalistikk. Etter studietiden begynte han å jobbe i serveringsbransjen og trivdes så godt med det at han har fortsatt i bransjen. I mars 2019 åpnet Choice Hotel Amerikalinjen hvor Alexander har fått jobb. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg valgte sommelierutdanningen ettersom jeg ville utvide min kunnskap om drikke, og vin spesielt. Først og fremst for min egen del da jeg synes vin er veldig fascinerende, men også fordi det vil gi meg mulighet til å utvide meg i bransjen, sier Alexander.


Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Interessant, intens og gir mersmak etter hver dag som går. Jeg må innrømme at jeg fikk litt sjokk ved oppstart. Det er mye stoff, mye teori, og det er ganske overveldende når man starter. Men man får veldig respekt for faget når man begynner å skjønne mer av vinens verden, forteller Alexander videre.


Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Begynn å lese tidlig er det første tipset Alexander kommer med. Ta kontakt med andre som tar utdanningen for å danne deg en gruppe som kan møtes for å lese og smake sammen. Prøv også å få andre som har gått samme utdanning til å gi deg tips og råd til hvordan du bør legge opp studiene.


Kan du anbefale denne utdanning til andre?

Jaa, det er litt tidlig å si så tidlig i studiet sier Alexander lett brydd. Men jeg har fått god kontakt med masse bransjefolk, og det synes jeg er veldig positivt.

Vi følger opp og tar gjerne en prat med han igjen om noen uker😊

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i mars, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer