Intervju med vinkelner Alexander Amadeus Vallance

Alexander er oppvokst i Bærum, men har sine røtter i Bergen. Han har en bachelor i kommunikasjon og journalistikk. Etter studietiden begynte han å jobbe i serveringsbransjen og trivdes så godt med det at han har fortsatt i bransjen. I mars 2019 åpnet Choice Hotel Amerikalinjen hvor Alexander har fått jobb. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg valgte sommelierutdanningen ettersom jeg ville utvide min kunnskap om drikke, og vin spesielt. Først og fremst for min egen del da jeg synes vin er veldig fascinerende, men også fordi det vil gi meg mulighet til å utvide meg i bransjen, sier Alexander.


Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Interessant, intens og gir mersmak etter hver dag som går. Jeg må innrømme at jeg fikk litt sjokk ved oppstart. Det er mye stoff, mye teori, og det er ganske overveldende når man starter. Men man får veldig respekt for faget når man begynner å skjønne mer av vinens verden, forteller Alexander videre.


Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Begynn å lese tidlig er det første tipset Alexander kommer med. Ta kontakt med andre som tar utdanningen for å danne deg en gruppe som kan møtes for å lese og smake sammen. Prøv også å få andre som har gått samme utdanning til å gi deg tips og råd til hvordan du bør legge opp studiene.


Kan du anbefale denne utdanning til andre?

Jaa, det er litt tidlig å si så tidlig i studiet sier Alexander lett brydd. Men jeg har fått god kontakt med masse bransjefolk, og det synes jeg er veldig positivt.

Vi følger opp og tar gjerne en prat med han igjen om noen uker😊

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer