Intervju med vinkelner Cecilie Bungaard Larsen

Cecilie kommer fra Ålborg i Danmark hvor hun har studert filosofi og organisasjons utvikling. I dag jobber hun som første-servitør på Nedre Foss Gård. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Da jeg flyttet til Norge begynte min interesse for vin å vokse. Jeg begynte også å jobbe i serveringsbransjen og fant fort ut at det er viktig å lære seg om vin . Jeg begynte å lese en del om det samt smake mye vin og bestemte meg for at jeg ville ta en utdanning for å lære mer om dette. Italia er mitt favoritt vinland og jeg drar dit så ofte jeg kan.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Utdanningsnivået på KA er høyt på en bra måtte, forteller Cecilie.

Forelesere er strukturerte og hele studiet er godt organisert så langt. Man får viktig informasjon om hvordan man bør studere på best mulig måtte for å bli en god vinkjenner. Det er også veldig fint med flere forkjellige forelesere med ulik tilnærming til stoffet forteller Cecilie videre.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Du må lese mye og gå ofte på smaking, sier Cecilie bestemt. Ta deg tid til et vingårdsbesøk når du er på ferie i et vinland. Det er gode mulighet til å få smakt forskjellige druer og vintyper og få med seg masse info og god forklaring på hvordan vinene er laget.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Etter å ha hørt at KA er ett av de beste vinkelnerstudiene meldte jeg meg på og jeg kan gledelig anbefale studiet til andre, sier Cecilie. Vi får alltid veldig god veiledning når vi stiller spørsmål til en av foreleserne, og det synes jeg er viktig.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer