Intervju med vinkelner Cecilie Bungaard Larsen

Cecilie kommer fra Ålborg i Danmark hvor hun har studert filosofi og organisasjons utvikling. I dag jobber hun som første-servitør på Nedre Foss Gård. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Da jeg flyttet til Norge begynte min interesse for vin å vokse. Jeg begynte også å jobbe i serveringsbransjen og fant fort ut at det er viktig å lære seg om vin . Jeg begynte å lese en del om det samt smake mye vin og bestemte meg for at jeg ville ta en utdanning for å lære mer om dette. Italia er mitt favoritt vinland og jeg drar dit så ofte jeg kan.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Utdanningsnivået på KA er høyt på en bra måtte, forteller Cecilie.

Forelesere er strukturerte og hele studiet er godt organisert så langt. Man får viktig informasjon om hvordan man bør studere på best mulig måtte for å bli en god vinkjenner. Det er også veldig fint med flere forkjellige forelesere med ulik tilnærming til stoffet forteller Cecilie videre.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Du må lese mye og gå ofte på smaking, sier Cecilie bestemt. Ta deg tid til et vingårdsbesøk når du er på ferie i et vinland. Det er gode mulighet til å få smakt forskjellige druer og vintyper og få med seg masse info og god forklaring på hvordan vinene er laget.

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

Etter å ha hørt at KA er ett av de beste vinkelnerstudiene meldte jeg meg på og jeg kan gledelig anbefale studiet til andre, sier Cecilie. Vi får alltid veldig god veiledning når vi stiller spørsmål til en av foreleserne, og det synes jeg er viktig.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i mars, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer