Intervju med vinkelner Joachim Skibenes

Joakim kommer fra bærum og har drevet yogastudio Hot Bikramyoga i 5 år før han fant veien til vinverden. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg har drevet et yogastudio nå i 5 år, utrolig givende, men ganske snevert. Jeg hadde lyst til å lære noe helt nytt og omgås en ny type mennesker. Også drikker jeg jo litt vin til vanlig, og jo mer man kan om noe, jo mer får man ut av det. Alle viner forteller en historie, og den vil jeg lære meg å forstå.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er ekstremt profesjonelt lagt opp. Det er tydelig at de har holdt på en stund og vet hva som funker. Jeg elsker å dykke inn i boblen fulltid i en uke og så har 3 uker til å fordøye materiale. Forelserne er dedikert og lærer meg ikke bare fakta, men hjelper meg med å få innsikt. Undervisningen er interaktiv med stimulerende diskusjoner. Og lunsjen er laget, uten snarveier, av husets kokker!

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Les tekstboken "verdt å vite om vin" før kurset begynner! Og forbered deg til områdene som skal dekkes på forhånd. Da har du knagger å henge kunnskapen på og det blir mer overkommelig. Lær alle druene og deres aromakarakteristikker. Kjøp grønnsakene, frukten og urtene på forhånd og blindsmak de! Da er det lettere å kjenne de igjen når du smaker! Det er feks så mange viner som dufter anis. Men hva lukter anis?

Kan du anbefale denne utdanning til andre?

Definitivt. Den er lagt opp til å gi en praktisk innsikt som er særs relevant for jobb innen vinfaget. Selv har jeg et ønske om å bruke den til å få en deltidsjobb på polet.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer