Intervju med vinkelner Joachim Skibenes

Joakim kommer fra bærum og har drevet yogastudio Hot Bikramyoga i 5 år før han fant veien til vinverden. Han ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2019.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

Jeg har drevet et yogastudio nå i 5 år, utrolig givende, men ganske snevert. Jeg hadde lyst til å lære noe helt nytt og omgås en ny type mennesker. Også drikker jeg jo litt vin til vanlig, og jo mer man kan om noe, jo mer får man ut av det. Alle viner forteller en historie, og den vil jeg lære meg å forstå.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Det er ekstremt profesjonelt lagt opp. Det er tydelig at de har holdt på en stund og vet hva som funker. Jeg elsker å dykke inn i boblen fulltid i en uke og så har 3 uker til å fordøye materiale. Forelserne er dedikert og lærer meg ikke bare fakta, men hjelper meg med å få innsikt. Undervisningen er interaktiv med stimulerende diskusjoner. Og lunsjen er laget, uten snarveier, av husets kokker!

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

Les tekstboken "verdt å vite om vin" før kurset begynner! Og forbered deg til områdene som skal dekkes på forhånd. Da har du knagger å henge kunnskapen på og det blir mer overkommelig. Lær alle druene og deres aromakarakteristikker. Kjøp grønnsakene, frukten og urtene på forhånd og blindsmak de! Da er det lettere å kjenne de igjen når du smaker! Det er feks så mange viner som dufter anis. Men hva lukter anis?

Kan du anbefale denne utdanning til andre?

Definitivt. Den er lagt opp til å gi en praktisk innsikt som er særs relevant for jobb innen vinfaget. Selv har jeg et ønske om å bruke den til å få en deltidsjobb på polet.

Mer om vinkelnerstudiet

Neste vinkelnerstudie begynner i mars, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer