Intervju med vinkelner Catharina Domert

Catharina fikk interesse for vin etter at hun begynte å jobbe på vinbar. Vinkontoret åpnet i Stavanger i august 2017 og har rundt 600 flasker på kartet. Tidligere jobbet hun som bartender og har mest erfaring med drinkmiksing og cocktails.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg har valgt å utdanne meg som vinkelner for å tilegne meg kunnskap jeg trenger i min nye jobb. Det er mange gjester som har stor vininteresse og det å kunne gi de god informasjon om vinen vi har er veldig viktig. Å kunne føre en samtale med dem og dele min kunnskap er kjempegøy» sier den blide Stavanger-jenta.

Catharina forteller med et smil at hun på jobbintervjuet var dønn ærlig og sa «jeg kan ikke så mye om vin, men er sykt god til å drikke det».

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Jeg opplever utdanningen på KA som veldig bra, lærerik og variert. Det er bra vi har så mange forskjellige forelesere som er flinke til å lære bort på hver sin måtte.»

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Smak masse, vær åpen, still spørsmål..

Det er lurt å stille med blanke ark, uten fordommer og uten alt for sterke vinpreferanser når du begynner på kurs. Da lærer du mye om alt!»

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

«Ja. Den er veldig relevant både for deg som jobber i bransjen, men også for privatpersoner som har sterk vininteresse.»

Vinkelner 2023

Neste vinkelnerstudie begynner i mars, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer