Intervju med vinkelnerstudent Catharina Domert

Catharina fikk interesse for vin etter at hun begynte å jobbe på vinbar. Vinkontoret åpnet i Stavanger i august 2017 og har rundt 600 flasker på kartet. Tidligere jobbet hun som bartender og har mest erfaring med drinkmiksing og cocktails.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg har valgt å utdanne meg som vinkelner for å tilegne meg kunnskap jeg trenger i min nye jobb. Det er mange gjester som har stor vininteresse og det å kunne gi de god informasjon om vinen vi har er veldig viktig. Å kunne føre en samtale med dem og dele min kunnskap er kjempegøy» sier den blide Stavanger-jenta.

Catharina forteller med et smil at hun på jobbintervjuet var dønn ærlig og sa «jeg kan ikke så mye om vin, men er sykt god til å drikke det».

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Jeg opplever utdanningen på KA som veldig bra, lærerik og variert. Det er bra vi har så mange forskjellige forelesere som er flinke til å lære bort på hver sin måtte.»

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Smak masse, vær åpen, still spørsmål..

Det er lurt å stille med blanke ark, uten fordommer og uten alt for sterke vinpreferanser når du begynner på kurs. Da lærer du mye om alt!»

Kan du anbefale denne utdanningen til andre?

«Ja. Den er veldig relevant både for deg som jobber i bransjen, men også for privatpersoner som har sterk vininteresse.»

Vinkelner 2019?

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer