Intervju med vinkelner Stine Kjærstad Marthinussen

Stine kommer fra Trondheim og jobber som restaurantsjef på Bula Bistro. Hun ukependler for å delta på studiet og trives med en full uke i Oslo hver måned.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg synes det er veldig spennende og morsomt med vin og da jeg fikk jobben som vinansvarlig på Bula Bistro økte lysten på å bli en bedre vinkjenner.»

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Vinstudiet på KA er veldig bra og spennende. Jeg synes det er artig med forskjelligere forelesere.» Videre forteller Stine at det er veldig bra med en uke av gangen i Oslo. «Det er intenst, men da er man fokusert hele uka.» Hun har også mulighet til å treffe venner og bekjente for å snakke om, og smake vin sammen.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Prøv! ikke være redd og tro du ikke kan nok fra før. Jobb hard og gjøre ditt beste», sier Stine bestemt.

Kan du anbefale denne utdanning til andre?

«Ja absolutt! Jeg kjenner mange tidligere studenter fra KA sin vinkelnerutdanning som er nå veldig dyktige vinkelnere.»

Vinkelner 2019?

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer