Intervju med vinkelnerstudent Stine Kjærstad Marthinussen

Stine kommer fra Trondheim og jobber som restaurantsjef på Bula Bistro. Hun ukependler for å delta på studiet og trives med en full uke i Oslo hver måned.

Hvorfor valgte du å starte på sommelierutdanningen?

«Jeg synes det er veldig spennende og morsomt med vin og da jeg fikk jobben som vinansvarlig på Bula Bistro økte lysten på å bli en bedre vinkjenner.»

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

«Vinstudiet på KA er veldig bra og spennende. Jeg synes det er artig med forskjelligere forelesere.» Videre forteller Stine at det er veldig bra med en uke av gangen i Oslo. «Det er intenst, men da er man fokusert hele uka.» Hun har også mulighet til å treffe venner og bekjente for å snakke om, og smake vin sammen.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli vinkelner?

«Prøv! ikke være redd og tro du ikke kan nok fra før. Jobb hard og gjøre ditt beste», sier Stine bestemt.

Kan du anbefale denne utdanning til andre?

«Ja absolutt! Jeg kjenner mange tidligere studenter fra KA sin vinkelnerutdanning som er nå veldig dyktige vinkelnere.»

Vinkelner 2019?

Neste vinkelnerstudie begynner i januar, for påmelding og mer informasjon om vår utdanning se her.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer