Intervju med tidligere vinkelnerstudent hos KA, Inghild Stien Thorvaldsen

Inghild jobber på restaurant Rest i Oslo. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2017.

Hvorfor valgte du å ta denne utdanningen?

Jeg har jobbet veldig lenge i restaurantbransjen, samt tatt en master på hotellhøyskolen i Stavanger, men ikke fått tatt utdannelse innen vin. På Colonialen hvor jeg jobber er alle sommelierer og da ble det klart at jeg også måtte få tatt denne utdanningen, forklarer Inghild. Studieløpet hos KA passet meg veldig godt. Jeg liker godt at det er intensiv læring i en uke av gangen i og med at jeg bodde i Bergen under hele studie.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Dette er en meget bra utdanning innenfor vin. Lærerne er de beste på vin i Norge og det jeg liker så godt er at de utfyller hverandre på hver sin måte. Noen er mer akademiske, mens andre er løsere i stilen, her er det noe som passer for alle. Felles for dem alle er at de har bred kunnskap og fremfører den også godt. Inghild trekker også fram det gode klassemiljøet. Det er utrolig mange hyggelige medelever, sier hun, og alle er her for å lære.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli sommelier?

Drikk masse vin, smiler Inghild. Eller kanskje rettere sagt smak masse vin. Samme om det er godt eller vondt, ungt eller gammelt, det viktigste er å smake seg frem. Les gjerne litt om området vinen er fra mens du smaker, det gjør at man husker litt bedre. Å kombinere praksis med teori har mye for seg, forteller Inghild.


Foto: Mads Iversen

Bli vinkelner?

Ta vinkelneren hos KA, les mer her

wsetkurs

Les mer om våre WSET kurs her!

Interview with Diploma graduate Paula Pinilla

Paula - Portfolio manager for Symposium Wines. Graduated WSET Diploma

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer