Intervju med tidligere vinkelnerstudent hos KA, Inghild Stien Thorvaldsen

Inghild jobber på restaurant Rest i Oslo. Hun ble ferdig utdannet sommelier hos KA i juni 2017.

Hvorfor valgte du å ta denne utdanningen?

Jeg har jobbet veldig lenge i restaurantbransjen, samt tatt en master på hotellhøyskolen i Stavanger, men ikke fått tatt utdannelse innen vin. På Colonialen hvor jeg jobber er alle sommelierer og da ble det klart at jeg også måtte få tatt denne utdanningen, forklarer Inghild. Studieløpet hos KA passet meg veldig godt. Jeg liker godt at det er intensiv læring i en uke av gangen i og med at jeg bodde i Bergen under hele studie.

Hvordan opplever du utdanningen hos KA?

Dette er en meget bra utdanning innenfor vin. Lærerne er de beste på vin i Norge og det jeg liker så godt er at de utfyller hverandre på hver sin måte. Noen er mer akademiske, mens andre er løsere i stilen, her er det noe som passer for alle. Felles for dem alle er at de har bred kunnskap og fremfører den også godt. Inghild trekker også fram det gode klassemiljøet. Det er utrolig mange hyggelige medelever, sier hun, og alle er her for å lære.

Hva er dine tips til andre som ønsker å bli sommelier?

Drikk masse vin, smiler Inghild. Eller kanskje rettere sagt smak masse vin. Samme om det er godt eller vondt, ungt eller gammelt, det viktigste er å smake seg frem. Les gjerne litt om området vinen er fra mens du smaker, det gjør at man husker litt bedre. Å kombinere praksis med teori har mye for seg, forteller Inghild.


Foto: Mads Iversen

Bli vinkelner?

Ta vinkelneren hos KA, les mer her

wsetkurs

Les mer om våre WSET kurs her!

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer