Intervju med en tidligere Diploma student

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma. Hun har jobbet mange år i vinimportbransjen og har hatt god nytte av WSET studiet.

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?

Jeg hadde lyst til å lære mer om vin og ble anbefalt WSET-kursene.

Hva ga kurset deg?

Kurset har gitt meg masse! Aller mest en mye bedre bredde og kunnskap om vin fra alle deler av verden. Jeg har fått en mye dypere forståelse for hvilke faktorer som spiller inn på hvordan en vin smaker. Det har også gitt meg de verktøyene som trengs for å vurdere og analysere vin ved hjelp av et felles språk.

Hvordan bruker du kurset etter endt studie? På hvilken måte har du hatt nytte av det?

Jeg bruker kunnskapen jeg har fått hver eneste dag på jobb. For eksempel når vi smaker vin som vi vurderer å lansere i Norge og når jeg lager smaksnotater og beskrivelser av vin.

Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET!

Spennende, lærerikt, profesjonelt.

For å lese mer om WSET og påmelding, gå hit.

WSET DIPLOMA

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

mer om wset

Kulinarisk Akademi tilbyr WSET (Wine & Spirit Education Trust) på fire nivåer. Vi har status som Approved Program Provider av WSET i London.

Reke og blåskjellsaus

Suveren saus som er laget av rekeskall og blåskjellkraft. Rekeskallene som kastes kan brukes til å lage enkelt og utrolig velsmakende sauser eller supper. Denne saus passer perfekt til pasta, fisk som kveite, piggvar eller sjøtunge

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer

Intervju med vinkelner Birk Torp

Birk kommer opprinnelig fra Tønsberg flyttet til Trondheim når han var 10 og bodd der siden. Jobber som servitør på To rom og kjøkken og har jobbet der siden han startet som lærling for 5 år siden. Jobbet mye med konkurranse og lærlinger på siden av servitørjobben

Les mer

Intervju med vinkelner Christina Andersen

Christina er 32 år og fra Tromsø.

Der Jobber hun på en restaurant og cocktail-bar som heter Bardus der hun også er medeier.

Les mer

Intervju med vinkelner Jan Vibe Gregersen

Jan er 32 år gammel, fra Oslo, og har i mange år jobbet med markedsføringen av ulike dagligvareprodukter hos Mills AS og tidligere hos Mars Nordics (FMCG bransjen). Han har lenge hatt et ønske om å jobbe med vin og startet hos Vingruppen og her i selskapet Arcus Wine Brands i 2019.

Les mer