Intervju med en tidligere Diploma student

Bente Vamråk jobber i Winning Brands og har tidligere tatt WSET Diploma. Hun har jobbet mange år i vinimportbransjen og har hatt god nytte av WSET studiet.

Hva fikk deg til å begynne på WSET kurset?

Jeg hadde lyst til å lære mer om vin og ble anbefalt WSET-kursene.

Hva ga kurset deg?

Kurset har gitt meg masse! Aller mest en mye bedre bredde og kunnskap om vin fra alle deler av verden. Jeg har fått en mye dypere forståelse for hvilke faktorer som spiller inn på hvordan en vin smaker. Det har også gitt meg de verktøyene som trengs for å vurdere og analysere vin ved hjelp av et felles språk.

Hvordan bruker du kurset etter endt studie? På hvilken måte har du hatt nytte av det?

Jeg bruker kunnskapen jeg har fått hver eneste dag på jobb. For eksempel når vi smaker vin som vi vurderer å lansere i Norge og når jeg lager smaksnotater og beskrivelser av vin.

Beskriv med tre ord din opplevelse av WSET!

Spennende, lærerikt, profesjonelt.

For å lese mer om WSET og påmelding, gå hit.

WSET DIPLOMA

Kurset er en videre fordypning i produksjon og kommersiell viktighet av verdens viner og brennevin. WSET Diploma er anbefalt for de som ønsker å studere til Master of Wine.

mer om wset

Kulinarisk Akademi tilbyr WSET (Wine & Spirit Education Trust) på fire nivåer. Vi har status som Approved Program Provider av WSET i London.

Intervju med vinkelnerstudent Bjørn Fredrik Christensen

Bjørn jobber ikke med vin men har alltid vært interessert i og glad i god mat og vin. Hans ønske etter å lære mer om vin førte han til KA og WSET.

Les mer

Intervju med vinkelnerstudent Iver Jensen

Etter at Iver gjennomførte WSET level 3 høsten 2021 fikk han blod på tann, og bestemte seg for å prøve seg på vinkelnerstudiet.

Les mer

WSET student - Karoline Aspli

Da Karoline var 20 år begynte hun å jobbe deltid på Vinmonopolet ved siden av samfunnsøkonomistudier. Jobben ga hun så mye glede at hun aldri fullførte masteren, nå har hun vært hos Vinmonopolet i 10 år.

Les mer

WSET- student Odd-Einar Tenden

Odd-Einar er 3. generasjon på Kumlegaarden Resturant i Drøbak og jobber i dag som restaurantsjef. Han er bevisst på at god service forutsetter gode kunnskaper om mat og drikke, og tok WSET fordi han ønsket å oppdatere vinkunnskapene sine.

Les mer

WSET- student Erik Arff Gulseth

Erik har lagt bak seg en lang karriere i luftforsvaret og flere lengre utenlandsopphold i vinland som Tyskland og Italia – han har også reist mye rundt i blant annet Mosel.

Les mer

Intervju med vinkelner Thorstein Solheim Taklo

Torstein er 24 år og kommer kommer fra Måløy. Torstein har bodd i Bergen i 5 år og jobbet som servitør i over 2 år. Han jobber nå ved Bjerk Restaurant & Bar.

Les mer