Hovedlærer

Heidi Iren Hansen MW

Heidi kommer fra Trøgstad, og er vår desidert største vin-nerd. Hun bestod vinkelnereksamen som best i klassen i 2009, og tok WSET Diploma in Wines and Spirits på Kulinarisk Akademi i 2013. Hun har blant annet jobbet som sommelier på Norske Selskab og restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods. Hun har også tre pallplasser i norsk- og nordisk mesterskap for sommelierer. Heidi har nylig bestått det mest prestisjetunge vinstudiet i verden, Master of Wine.

Spørsmål ang studiet sendes til Kristin Hill: kh@kulinariskakademi.no

USA, Sør Amerika, Økonomi og vinkart, Mat og Vin

Knut Espen Misje

Knut-Espen kommer fra Bergen og bor og jobber i dag i Stavanger. Han besto Vinkelner på Gastronomisk Institutt som årets beste elev i 1999 og WSET Diploma i 2002. Han har vært foreleser på Vinkelnerstudiet siden år 2000. Knutespen studerte ved Institute of Masters of Wine fra 2003 til 2006 uten å fullføre men besto blindsmakingsdelen i første forsøk. Knut-Espen har lang erfaring som foreleser, vinkelner og vinimportør og er i dag trener for Vinkelnerlandslaget der har forbereder landets fremste vinkelnere til deltakelse i internasjonale konkurranser. Han er i dag medeier i restauranten Matmagasinet der han også jobber som vinkelner.

Frankrike og Tyskland

Tone Veseth

Tone kommer fra Oslo og er Senior Produktsjef i Vinmonopolet med ansvar for bla. Italia, Spania og Portugal. Hun har tidligere studert mange år i Italia, der vininteressen startet for alvor. Hun bestod vinkelnereksamen i 2010 og WSET Diploma i 2017 ved KA. Hun har jobbet flere år med vinimport i Arcus Gruppen og har også arbeidserfaring fra det Italienske Eksportrådet. For tiden er hun «practical only» student ved Institute of Masters of Wine i London.

Musserende og Frankrike

Christopher Moestue

Christopher Moestue har vært en foregangsmann for vinfaglig utdanning i Norge, og skal ha mye av æren for den voksende vininteressen i landet de tre siste tiårene. Christopher startet karrieren som Norges første vinkelner på Bagatelle, og det var også Christopher som stod bak Norges første vinkelnerutdanning ved Gastronomisk Institutt på 1990-tallet. Da Vinmonopolets importmonopol sprakk i 1996 var Christopher raskt ute med å etablere sitt eget importselskap Moestue Grape Selections, med formål om å importere vin av kompromissløs kvalitet og med en tydelig geografisk signatur. Siden den gang har selskapet utviklet seg fra et énmannsforetak til Moestue Group, som i dag er landets største privateide vin-, øl- og brennevinsselskap.

Italia, Spania, Portugal

Alexander Hojem

Alexander har tatt sin WSET Diplom på KA, etterfulgt av innpass på Master of Wine studier i London, hvor han nå jobber for å komme gjennom nåløyet. Ved siden av dette har han jobbet ti år i Vinmonopolet; i butikk, Sensorisk Prøveinstans og auksjonsansvarlig. I dag er Alexander ansvarlig for porteføljen til Moestue Grape Selections i Oslo, et importselskap med en bred europeisk representasjon. Ved siden av dette så er Alexander rådgiver for noen av landets største og mest krevende vinsamlere, og jobber med å bygge opp samlinger til et internasjonalt toppnivå.

Brennevin

Ivan Abrahamsen

Ivan Abrahamsen jobber i dag som daglig leder i Rebel Spirits AS. Han har jobbet med utvikling av brennevin siden 2005. Frem til 2019 jobbet Ivan som Master Blender for Arcus, og hadde ansvaret for reseptene og utviklingen av produkter innenfor ett bredt spekter av brennevinskategorier. Ivan er utdannet Master of Food Science og brenner for smak, og hvordan ingredienser og prosesser virker samme når smaker skapes. Han er dommer i flere internasjonale sprintkonkurranser som IWSC, World Gin Award og World Vodka Award.

Øl

Amund Polden Arnesen

Amund bor i Oslo og er til daglig brygger i Tid og Eik. Han var den første ølsommelieren her til lands, tidligere bartender og selvtitulert smaksjunkie. Alle som kjenner litt til Amund, vet at han også er en ivrig forkjemper og surøl og tradisjonsøl. Ved siden av jobben på Tid og Eik underviser og skriver han om øl samt at han er dobber i nasjonale og internasjonale ølkonkurranser.