Hovedlærer

Heidi Iren Hansen MW

Heidi kommer fra Trøgstad, og er vår desidert største vin-nerd. Hun bestod vinkelnereksamen som best i klassen i 2009, og tok WSET Diploma in Wines and Spirits på Kulinarisk Akademi i 2013. Hun har blant annet jobbet som sommelier på Norske Selskab og restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods. Hun har også tre pallplasser i norsk- og nordisk mesterskap for sommelierer. Heidi har nylig bestått det mest prestisjetunge vinstudiet i verden, Master of Wine.

Spørsmål ang studiet sendes til Heidi: hih@kulinariskakademi.no

Tone Veseth

Tone kommer fra Oslo og er Senior Produktsjef i Vinmonopolet med ansvar for bla. Italia, Spania og Portugal. Hun har tidligere studert mange år i Italia, der vininteressen startet for alvor. Hun bestod vinkelnereksamen i 2010 og WSET Diploma i 2017 ved KA. Hun har jobbet flere år med vinimport i Arcus Gruppen og har også arbeidserfaring fra det Italienske Eksportrådet. For tiden er hun «practical only» student ved Institute of Masters of Wine i London.

Christopher Moestue

Christopher Moestue har vært en foregangsmann for vinfaglig utdanning i Norge, og skal ha mye av æren for den voksende vininteressen i landet de tre siste tiårene. Christopher startet karrieren som Norges første vinkelner på Bagatelle, og det var også Christopher som stod bak Norges første vinkelnerutdanning ved Gastronomisk Institutt på 1990-tallet. Da Vinmonopolets importmonopol sprakk i 1996 var Christopher raskt ute med å etablere sitt eget importselskap Moestue Grape Selections, med formål om å importere vin av kompromissløs kvalitet og med en tydelig geografisk signatur. Siden den gang har selskapet utviklet seg fra et énmannsforetak til Moestue Group, som i dag er landets største privateide vin-, øl- og brennevinsselskap.

Alexander Hojem

Alexander har tatt sin WSET Diplom på KA, etterfulgt av innpass på Master of Wine studier i London, hvor han nå jobber for å komme gjennom nåløyet. Ved siden av dette har han jobbet ti år i Vinmonopolet; i butikk, Sensorisk Prøveinstans og auksjonsansvarlig. I dag er Alexander ansvarlig for porteføljen til Moestue Grape Selections i Oslo, et importselskap med en bred europeisk representasjon. Ved siden av dette så er Alexander rådgiver for noen av landets største og mest krevende vinsamlere, og jobber med å bygge opp samlinger til et internasjonalt toppnivå.

Marko Radicev

Marko Radicev er faglært kokk og sommelier, og har lang erfaring innad i bransjen. Han har i sin tid jobbet på stjernererestauranten Ylajali, og som vinansvarlig på Michelin restauranten Kontrast. Marko gjennomførte vinkelnerutdannelsen sin her ved Kulinarisk Akademi, og er en trygg og erfaren foredragsholder. Marko jobber nå i vinimport bransjen for Autentico som sommelier og salgsansvarlig.

Even Brimi

Even kommer fra Vågå i Gudbransdalen, og har tidligere jobbet som bartender før han og tok sin vinkelnerutdanning på Kulinarisk Akademi. Siden 2016 har han jobbet som vin- og drikkeansvarlig på Vianvang. Bortsett fra jobben på Vianvang så holder Even en del vinkurs i egen regi, noe han har fokusert på siden han ble ferdig med vinkelneren på KA.

Øl

Amund Polden Arnesen

Amund bor i Oslo og er til daglig brygger i Tid og Eik. Han var den første ølsommelieren her til lands, tidligere bartender og selvtitulert smaksjunkie. Alle som kjenner litt til Amund, vet at han også er en ivrig forkjemper og surøl og tradisjonsøl. Ved siden av jobben på Tid og Eik underviser og skriver han om øl samt at han er dobber i nasjonale og internasjonale ølkonkurranser.

Brennevin

Matthew Ensor

Matt er opprinnelig fra New Zealand, men flyttet til Scotland og tok sin master i destillering ved Heriot Watt universitet i Edinburgh. Han har også tatt WSET level 1, 2 og 3 Award in Spirits for å få en dyp og bred teoretiske kunnskap om hele verdens brennevin. Matthew var med fra start på Himkok i Oslo og grunnla destilleriet samt produktsortimentet deres som inkluderer aquavit, vodka og gin, og siden 2018 har han jobbet som sjefsdestillatør ved Oslo Håndverks destilleri.

Matt har også startet på WSET Diploma in Wines studiet og er en foreleser som stiller sterkt med faglig kunnskap og praktisk erfaring fra brennevinssiden samtidig som han kan mye om vin og kan knytte de to fagene sammen der det er naturlig.