Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 17.00.
Studentene får servert lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen.
For mer informasjon send en mail til vår vinkoordinator: hj@kulinariskakademi.no.
Vinkelner på Kulinarisk Akademi. Norges eldste vinkelnerutdannelse med stort fokus på mat og drikke.
Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt mat og drikke i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennom-gått og forklart. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.
Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 17.00.
Studentene får servert lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen.
For mer informasjon send en mail til vår vinkoordinator: hj@kulinariskakademi.no.
Foreløpige dator for 2024:
1. Samling, uke 09 | 26. februar – 01.mars 2024
2. Samling, uke 12 | 18. – 22.mars 2024
3. Samling, uke 17 | 22. – 26. april 2024
4. Samling, uke 23 | 3. – 7. juni 2024
5. Samling, uke 33 | 12. – 16. august 2024
6. Samling, uke 36 | 2. – 6. september 2024
Eksamen uke 42, | 14 og 15. oktober 2024
Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til vår vinkoordinator:
Hanna Johansson hj@kulinariskakademi.no
Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 8 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før, belastes hele kursavgiften.
Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.
Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.
Studiet: Er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Kurset krever mye arbeid og det er normalt og av vesentlig betydning at det studeres mellom kursukene for å oppnå et tilfredsstillende resultat til eksamen. Undervisningsdagene er lagt opp som en kombinasjon av teoretisk undervisning og vinsmaking og vi smaker i løpet av en vanlig dag omkring 15 forskjellige viner, brennevin eller øl.
En del av studiematerialet som leveres ut underveis i kurset inneholder mange bilder og egner seg dårlig for print. Disse vil sendes ut elektronisk og det er en fordel at hver student har med seg en pc eller tablet hver skoledag.
Forelesere: Til å gjennomføre undervisningen har vi landets høyeste kompetanse innen hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkludert Heidi Iren Hansen MW, Christopher Moestue, Tone Veseth Furuholmen, Alexander Hojem, Even Brimi, Matthew Ensor, Amund Polden Arnesen, John Ivar Sørreime og Lise Rømo. I tillegg får vi eksperthjelp fra våre kokker til matfaglige temaer.
Les mer om våre forelesere lengere ned på siden.
Eksamen: Gjennomføres over 2 dager. Eksamen består av en praktisk prøve av 1,5 timers varighet (dag 1) og en teoretisk prøve over seks timer (dag 2). Praktisk eksamen er en blindsmaking av 6 produkter og teller 30% av total karakter. Vi benytter karakterskala fra A til E for bestått (der A er høyeste karakter og E er laveste) og F for ikke bestått.
Studietur: For studenter som ønsker å lære mer om vinproduksjon tilbyr vi en studietur til en vinproduserende region. Dette er en unik sjanse til å få førstehånds kunnskap om vindyrking og vinproduksjon. Turen inneholder besøk på vingårder og foredrag holdt av dyktige aktører. Deltakelse er frivillig og påmelding gjøres på første samling. Vi tar forbehold om minimum 15 deltakere for å gjennomføre turen. I 2023 går studieturen til Tyskland (i samarbeid med VDP) mellom onsdag 13. og søndag 17. september. Studentene må selv dekke utgifter til reise, opphold, bespisning etc. Dette er estimert til ca. 8000 kr i dobbeltrom.
Kursavgiften for 2024: 56.000 kr
Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.
Eventuelle avtaler om oppdeling av faktura må avklares skriftlig så snart som mulig etter påmelding, på epost til Hanna Johansson – Vinkoordinator : hj@kulinariskakademi.no