Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 17.00.
Studentene får servert lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen.
For mer informasjon send en mail til vår vinkoordinator: hj@kulinariskakademi.no.
Vinkelner på Kulinarisk Akademi. Norges eldste vinkelnerutdannelse med stort fokus på mat og drikke.
Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt mat og drikke i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennom-gått og forklart. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.
Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 17.00.
Studentene får servert lunsj midt på dagen. Det kan bli justeringer innenfor denne tidsrammen.
For mer informasjon send en mail til vår vinkoordinator: hj@kulinariskakademi.no.
1. Samling, uke 09 | 26. februar – 01.mars 2024
2. Samling, uke 12 | 18. – 22.mars 2024
3. Samling, uke 17 | 22. – 26. april 2024
4. Samling, uke 23 | 3. – 7. juni 2024
5. Samling, uke 33 | 12. – 16. august 2024
6. Samling, uke 36 | 2. – 6. september 2024
Eksamen uke 42, | 14 og 15. oktober 2024
Pris kr. 57 000,-
1. Samling, uke 09 | 24. – 28.februar 2025
2. Samling, uke 12 | 17. – 21.mars 2025
3. Samling, uke 15 | 7. – 11. april 2025
Studietur: Uke 21 | 19. – 25. mai 2025
4. Samling, uke 23 | 2. – 6. juni 2025
5. Samling, uke 33 | 11. – 15. august 2025
6. Samling, uke 36 | 1. – 5. september 2025
Eksamen uke 41, | 06 og 07. oktober 2025
*Med forbehold om endringer
For spørsmål, interesse send henvendelsen til vår vinkoordinator Hanna: hj@kulinariskakademi.no
Påmeldingen er bindende. Evt. avbestilling skal være skriftlig og sendes til vår vinkoordinator:
Hanna Johansson hj@kulinariskakademi.no
Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 2000. Ved avbestilling senere enn 8 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50% av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 4 uker før, belastes hele kursavgiften.
Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.
Det tas forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltakere til kursene.
Studiet: Er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Kurset krever mye arbeid og det er normalt og av vesentlig betydning at det studeres mellom kursukene for å oppnå et tilfredsstillende resultat til eksamen. Undervisningsdagene er lagt opp som en kombinasjon av teoretisk undervisning og vinsmaking og vi smaker i løpet av en vanlig dag omkring 15 forskjellige viner, brennevin eller øl.
En del av studiematerialet som leveres ut underveis i kurset inneholder mange bilder og egner seg dårlig for print. Disse vil sendes ut elektronisk og det er en fordel at hver student har med seg en pc eller tablet hver skoledag.
Forelesere: Til å gjennomføre undervisningen har vi landets høyeste kompetanse innen hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkludert Heidi Iren Hansen Vestvik MW, Christopher Moestue, Tone Veseth Furuholmen, Alexander Hojem, Even Brimi, Marko Radicev, Matthew Ensor, Amund Polden Arnesen, John Ivar Sørreime. I tillegg får vi eksperthjelp fra våre kokker til matfaglige temaer.
Les mer om våre forelesere lengere ned på siden.
Eksamen: Gjennomføres over 2 dager. Eksamen består av en praktisk prøve av 1,5 timers varighet (dag 1) og en teoretisk prøve over fem timer (dag 2). Praktisk eksamen er en blindsmaking av 6 produkter og teller 30% av total karakter. Vi benytter karakterskala fra A til E for bestått (der A er høyeste karakter og E er laveste) og F for ikke bestått.
Studietur: For studenter som ønsker å lære mer om vinproduksjon tilbyr vi en studietur til en vinproduserende region. Dette er en unik sjanse til å få førstehånds kunnskap om vindyrking og vinproduksjon. Turen inneholder besøk på vingårder og foredrag holdt av dyktige aktører. Deltakelse er frivillig og påmelding gjøres på første samling. Vi tar forbehold om minimum 15 deltakere for å gjennomføre turen. I 2024 går studieturen til Østerike mellom mandag 27 mai – fredag 31.mai. Studentene må selv dekke utgifter til reise, opphold, bespisning etc. Dette er estimert til ca. 8000 kr i dobbeltrom.
Kursavgiften for 2025: 57.000 kr
Vi gjør oppmerksom på at dersom ingen annen avtale foreligger må kursavgiften i sin helhet være betalt før kursstart for å få anledning til å delta på kurset.
Eventuelle avtaler om oppdeling av faktura må avklares skriftlig så snart som mulig etter påmelding, på epost til Hanna Johansson – Vinkoordinator : hj@kulinariskakademi.no
Betaling skjer i samarbeid med Nets, og Riverty.
Vi tilbyr betalingsmåter tilpasset bedrifter og deg som privatperson.
Delbetal kjøpet ditt, eller kjøp studiet og betal senere med Riverty. Betalinger gjennom Riverty gir deg som kunde større frihet til å bestemme selv når og hvordan du vil betale, og du håndterer enkelt betalingene dine på Riverty.
Bedrifter kan også benytte seg av faktura både direkte med KA eller ved kjøp i vår booking.
Du kan også betale med kort eller vipps
Spørsmål vedrørende faktura eller betaling av Vinkelnerstudiet tas direkte med Vinkoordinator Hanna Johansson – hj@kulinariskakademi.no